Madrid

Fracassa l'última reunió per la reforma laboral, però les negociacions continuaran

Nou fracàs en l'intent de consensuar una reforma laboral. Ha acabat sense cap acord la trobada d'aquest dilluns entre el govern espanyol, els sindicats i les patronals. La trobada ha estat al màxim nivell i s'ha dut a terme l'últim dia del termini fixat per l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero per tancar una entesa. Tot i això, les negociacions continuaran, encara que no s'ha concretat quan ni com. Al matí, davant la perspectiva que no hi hauria acord, l'executiu central ha donat uns quants dies més de marge per mirar d'acostar posicions. Tot i això, el consens es preveu difícil.

Actualitzat
Les negociacions entre el govern espanyol i els agents socials per tancar la reforma laboral continuaran. Fins ara han acabat totes amb fracàs, l'últim, aquest dilluns, quan s'han reunit els màxims representants de CCOO, la UGT, la CEOE i CEPYME. Durant el cap de setmana es van incorporar a les converses el mateix ministre de Treball, Celestino Corbacho, i el cap de gabinet de Presidència del Govern espanyol, José Enrique Serrano. 

Aquest dilluns, en principi, s'acabava el termini fixat pel govern de Zapatero per tenir la reforma enllestida, però sindicats i empresaris continuen sense acostar posicions i l'executiu central ha deixat uns quants dies més de marge.

Els principals esculls són, ara mateix, la rebaixa de les cotitzacions, l'abaratiment de l'acomiadament i els models de contractació. L'acord es preveu difícil i el govern espanyol manté l'amenaça que, si no hi ha pacte, legislarà pel seu compte. I si és així, i la reforma no agrada als sindicats, aquests ja han dit que convocaran una vaga general.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut