Hoquei patins

El Barça guanya la Lliga Europea d'hoquei patins després de derrotar el CP Vic per 4-1

El CP Vic no va poder conquerir la tan anhelada Lliga Europea en caure per segon any consecutiu en la final de la màxima competició continental. Els osonencs es van topar amb un Barça Sorli Discau insuperable i, malgrat l'excel·lent actuació de Sergi Fernández, van acabar perdent per un contundent 4-1. Els blaugrana van arribar al descans amb avantatge gràcies als gols d'Adroher i David Páez, tot i que no va ser fins ben entrada la segona meitat quan les aturades puntuals d'Egurrola i l'encert de Panadero i Reinaldo García van acabar donant als culers la seva 19a Copa d'Europa.

Actualitzat
Després d'imposar-se a la Supercopa d'Espanya i a la Copa del Rei, el Club Patí Vic no va poder tancar la temporada amb el triplet. Amb l'OK Lliga inassolible, els osonencs havien dipositat totes les seves esperances en la Copa d'Europa, però la sort no els va acompanyar en la segona final consecutiva que disputen. La temporada passada va ser el Reus i, enguany, a Valdagno, va ser un portentós FC Barcelona qui els va allunyar del somni europeu. La primera Lliga Europea dels vigatans, doncs, haurà d'esperar.

I és que, si davant el Noia van protagonitzar una remuntada espectacular, aquest diumenge davant els blaugrana els homes de Quim López no van tenir opcions per a la victòria. L'inici de la final va ser força igualat, amb tots dos equips amb defenses molt tancades i optant per unes possessions llargues. De mica en mica, els barcelonins van anar fent-se amb el domini i van tenir les ocasions més clares.

Mia Ordeig i Panadero, aquest amb una canonada estavellada al travesser, van posar a prova un inspiradíssim Sergi Fernández, tot i que no va ser fins poc abans del descans quan els de Ferran Pujalte van inaugurar el marcador. Va ser Adroher qui va aprofitar una gran jugada individual de Carlitos López per fer l'1-0 amb un xut des de l'interior de l'àrea. Un minut després, David Páez va fer el segon en culminar un ràpid contracop.

A la segona meitat, el Vic va estirar les línies i va imposar un ritme de partit més elevat. El Barça, molt atent en defensa, es va limitar a esperar el Vic amb paciència i a llançar ràpids atacs, tot i que es va topar amb Fernández un cop rere un altre. El moment clau de la final va arribar quan, minuts més tard, Egurrola va evitar el 2-1 amb una aturada espectacular. La jugada va continuar i Panadero va aprofitar l'espai en l'esquena blanc-i-vermella per encarar la porteria del Vic i sorprendre Sergi Fernández amb un gran xut creuat.

El 3-0 deixava la final gairebé sentenciada i el títol va començar a tenyir-se de blaugrana quan a vuit minuts per al final Reinaldo García, de jugada individual, va anotar el 4-0. El Vic, a diferència del que va passar amb el Noia, no va creure aquest cop en el miracle i només va poder marcar el gol de l'honor en l'últim minut gràcies a Masoliver. Amb aquesta victòria, el FC Barcelona suma la 19a Copa d'Europa del seu palmarès.