Fórmula 1

Una polèmica topada entre els Red Bull permet a Lewis Hamilton guanyar el GP de Turquia

Red Bull anava camí d'un nou doblet, però una topada polèmica entre Webber i Vettel en l'últim terç de cursa va permetre que fos McLaren qui sortís victoriós del Gran Premi de Turquia. I és que el xoc va deixar Vettel fora de combat i va relegar l'australià a la tercera plaça. Això ho va aprofitar Hamilton per sumar el seu primer triomf al Mundial, just al davant de Button i Webber. Fernando Alonso, amb un Ferrari mediocre, només va poder ser vuitè. De la Rosa i Alguersuari, per la seva banda, van acabar en onzena i dotzena posició, respectivament.

Actualitzat
L'harmonia a Red Bull podria quedar soterrada després que el polèmic incident entre Mark Webber i Sebastien Vettel dilapidés la bona feina de l'equip austríac durant tot el cap de setmana. Els dos pilots dominaven còmodament el Gran Premi de Turquia malgrat l'amenaça sempre present dels dos McLaren i tot feia pensar que Red Bull sumaria el tercer doblet de la temporada.

Però va ser aleshores quan es va arribar a l'últim terç de cursa. La pluja no hi acabava d'aparèixer i Vettel -que estava molest en veure com el seu company el superava en les últimes curses- va buscar un avançament sobre Webber per l'interior. Aquest va tancar la porta, l'alemany no es va arronsar i tots dos van acabar topant. L'alemany va haver d'abandonar, mentre que l'australià va perdre tot l'avantatge que tenia respecte als rivals i va caure fins a la tercera plaça.

Aquesta circumstància va afavorir òbviament uns McLaren que es van mostrar molt combatius en cursa. Hamilton, que no havia deixat que Webber s'escapés, però que s'havia vist superat per Vettel en les aturades per canviar pneumàtics, es va situar en primer lloc. Després, va protagonitzar un altre duel fratricida amb Button, però a diferència de Red Bull, McLaren va saber calmar la brega entre els seus dos pilots i la firma anglesa va acabar signant el doblet. Més enllà del podi es van classificar Michael Schumacher, Nico Rosberg, Robert Kubica i Felipe Massa.

Alonso no rutlla

I és que tant els Red Bull com els McLaren van ser clarament superiors a la resta. Aliens a la batalla pel podi, els Mercedes van ser els millors d'un grup en què Renault va superar els Ferrari, com demostra la pobra actuació de Fernando Alonso. L'asturià, amb un monoplaça molt lent, no va poder superar ningú en la sortida i només va poder guanyar posicions gràcies als canvis de gomes. Però després de deixar enrere Kobayashi i Sutil, Alonso va ser incapaç d'avançar Petrov. No va ser fins als últims revolts quan el de Ferrari va deixar enrere el rus -aquest va punxar i va llançar la bona cursa protagonitzada fins al moment- i encara va poder acabar vuitè. La marca italiana ja va avançar que per al Canadà i València l'escuderia presentarà noves millores que, en teoria, li haurien de permetre igualar els Red Bull i els McLaren.

Cursa completa

Pedro Martínez de la Rosa, finalment, va poder acabar un Gran Premi després d'una bona cursa. El català va finalitzar onzè, tot just darrere del seu company d'equip i una posició davant de Jaume Alguersuari.
Anar al contingut