Andorra

Aturades les obres del túnel dels Dos Valires a Andorra després del segon enfonsament en set mesos

El govern d'Andorra ha suspès indefinidament les obres del túnel dels Dos Valires, a la Massana, després que s'hagi ensorrat una part de l'estructura. L'accident, al nou tram del pont d'accés al túnel, no ha causat víctimes, però recorda l'ensorrament d'un pont que al novembre va causar cinc morts i sis ferits. Les autoritats andorranes han obert una investigació per aclarir les causes de l'incident i el govern acusa les empreses constructores dels dos ensorraments, el d'aquest diumenge i el de fa set mesos.

Actualitzat
El mes de novembre de l'any passat ja hi va haver un enfonsament molt greu en una altra secció del viaducte i cinc operaris hi van morir. El túnel dels Dos Valires és l'obra per excel·lència del govern d'Andorra.

Està previst que uneixi les parròquies de la Massana i Encamp, tot i que s'han aturat les obres de manera indefinida fins que no es determinin amb exactitud les causes d'aquest nou sinistre.

El viaducte està dividit en diverses seccions, i en aquest cas ha cedit la part situada a la boca oest del túnel. El cap del govern, Jaume Bartumeu, ha dit que exigirà responsabilitats entre les empreses constructores, perquè les primeres hipòtesis apunten a un error de càlcul en la construcció de les dues estructures com a causa més probable dels dos enfonsaments.

Bartomeu ha declarat sentir-se "traït" per l'auditoria externa de Bureau Veritas, que va avalar les mesures de seguretat per tornar a reprendre les obres al túnel. Creu que hi ha empreses que "no han fet la seva feina".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut