Sabadell

El referèndum de Sabadell aconsegueix un 92% de vots favorables i un 13% de participació

La consulta sobiranista d'aquest diumenge a Sabadell és la més nombrosa feta fins ara. Segons ha informat el director de campanya, Marc Monràs, ha votat el 13% del cens de Sabadell, de gairebé 174.000 persones, inclosos els majors de 16 anys i els immigrants. Els organitzadors consideren que la convocatòria ha estat un èxit, amb independència de les xifres finals de participació. De l'ordre a Sabadell, que ha fet el referèndum en solitari, se n'han cuidat 700 voluntaris. Fins a aquest diumenge, unes 10.000 persones ja havien emès el seu vot a Sabadell, on s'han habilitat 39 col·legis electorals.

Actualitzat
El director de campanya, Marc Monràs, ha destacat que el 13% de participació aconseguit a Sabadell supera "de llarg" el 8,23% que va obtenir Lleida, amb un padró de 114.100 habitants, la ciutat més gran que fins ara ha organitzat la consulta, després de la cocapital del Vallès Occidental.

Monràs s'ha mostrat "satisfet" de l'evolució de la jornada i del "bon funcionament" del sistema informàtic, que havia fallat altres vegades. 

Vot anticipat

Sabadell ha celebrat aquest diumenge una nova jornada de consultes sobiranistes en solitari i amb la particularitat de ser la ciutat més gran, fins ara, del total de 461 municipis que han organitzat una consulta. Fins a aquest diumenge, el 8% del cens amb dret a vot, és a dir, unes 10.000 persones, ja havien participat en el referèndum.

Una altra de les singularitats d'aquesta jornada ha estat que per primera vegada el referèndum ha rebut el suport explícit d'un Ajuntament governat pel PSC, i malgrat que l'alcalde, Manuel Bustos, no s'ha pronunciat públicament a favor de la consulta, sí que ha aprovat la votació durant un ple del consistori.

A més, del total de sabadellencs que podien votar es calcula que uns 22.000 són immigrants i prop de 4.000, menors de 18 anys. En total, s'han habilitat 39 col·legis electorals repartits entre els set districtes de la ciutat.

La jornada ha comptat amb uns 700 voluntaris per cobrir les meses electorals i donar informació als votants, i amb la presència d'un observador internacional, el macedoni Pavle Filipov, convidat per la Plataforma per l'Autodeterminació de Sabadell (PAS) i la Coordinadora per la Consulta sobre la Independència

En les tres onades de consultes celebrades fins ara es va arribar al 21% de participació de mitjana i els resultats van ser del 93% a favor del "sí". El proper 20 de juny està previst que una quarantena més de municipis catalans celebrin una nova onada de consultes sobiranistes.





NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut