Oslo

L'espontani Jimmy Jump es cola a l'actuació de Daniel Diges a Eurovisió

L'actuació del candidat espanyol a la gala d'Eurovisió d'aquest any, celebrada a Oslo, ha arribat amb polèmica. Daniel Diges era a l'escenari interpretant la seva cançó, titulada "Algo pequeñito", quan el català Jaume Marquet, conegut com a Jimmy Jump i famós per aparèixer per sorpresa en diversos esdeveniments esportius, s'ha colat a l'escenari, amb barretina inclosa. Després d'uns segons, l'espontani ha estat reduït pel personal de seguretat, ja fora de l'escenari, i detingut per la policia noruega. Després de passar la nit a la comissaria i pagar una multa de 1.880 euros ha quedat en llibertat.

Actualitzat
L'actuació de Daniel Diges a Eurovisió ja ha passat a la història però no per haver obtingut un gran resultat -va quedar quinzè- sinó per l'aparició inesperada de l'intrús professional Jimmy Jump. El català va aparèixer a mitja actuació i es va col·locar estratègicament entre el cantant i els seus ballarins. Vestia una samarreta amb el seu nom i una barretina. L'espectacle no es va aturar, uns i altres van seguir estoicament amb els seus papers, i a Diges ni tan sols se li va alterar la veu.

Uns 20 segons després de la seva entrada, els responsables de seguretat van reaccionar i Jimmy Jump va saltar de l'escenari. Un cop a la grada, els agents el van reduir i se'l van emportar de la sala. L'espontani ha passat la nit a comissaria, d'on ha sortit aquest diumenge a la tarda després de pagar una multa de 15.000 corones noruegues (1.880 euros), segons mitjans de premsa locals.

Jimmy Jump ha aparegut en altres grans esdeveniments però, fins ara, majoritàriament de caràcter esportiu, com finals de futbol, grans premis de Fórmula 1 o partits de tenis.

Debat sobre seguretat

La imatge del català irrompent en plena actuació ha estat portada de diversos diaris, i la xarxa en va plena. Els mitjans noruecs han criticat durament l'organització per la "vergonya nacional", que ha provocat que uns 150 milions de televidents comprovessin en directe aquest error de seguretat al Telenor Arena d'Oslo.

Per a més inri, ara s'ha sabut que els fòrums d'eurofans s'havien fet ressò de les intencions de Jump i que ell mateix havia penjat en el seu perfil del Facebook fotos de la seva estada a la capital noruega.

L'NBK, cadena local que va organitzar el festival al costat de la Unió Europea de Radiodifusió, n'ha assumit les responsabilitats però es va defensar assegurant que ningú els havia informat de la presència de l'espontani a la ciutat.

Jimmy Jump a la xarxa

El primer que ha fet en sortir de les dependències policials ha estat actualitzar la seva pàgina del Facebook amb un vincle al web del canal de televisió TV2 Nyhepene en què es pot veure el vídeo amb l'actuació de Diges a Eurovisió. La pàgina del Facebook de Jimmy Jump ha experimentat una notable pujada d'"admiradors", en passar en les últimes 24 hores de 9.000 a més de 35.000.

La seva participació ha creat indignació entre alguns fans del festival i molta crispació a la xarxa. Fins i tot s'ha hagut d'esborrar l'entrada en castellà del sabadellenc Jaume Marquet Cot, més conegut com a Jimmy Jump, a la Wikipedia perquè s'havia omplert d'insults. Segons l'historial, l'entrada en català ha estat creada aquest mateix dissabte a la nit, després de l'incident a Oslo.

Alemanya, la guanyadora

La gala va continuar sense més incidents i Diges va tenir l'ocasió de tornar a trepitjar l'escenari i repetir, aquest cop sense ensurts, la seva interpretació d'"Algo pequeñito". Va ser just abans de les votacions, que van donar la victòria a Alemanya amb la cançó "Satellite", interpretada per la cantant de 19 anys Lena Meyer-Landrut. Alemanya aconsegueix així la seva segona victòria en aquest festival 28 anys després del triomf de Nicole amb "Ein bisschen Frieden".



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut