"Política 2.0": El dret a decidir, al Facebook

"Política 2.0" és un espai setmanal de "Polièdric", de Catalunya Informació, on analitzem l'ús que fan els polítics de les eines 2.0.

Enllaç a altres textos de l'autor

Marc Vidal

Cap de la secció de Política de Catalunya Ràdio

@marc_vi
Actualitzat
Esquerra Republicana de Catalunya ha posat en marxa Tu decideixes, una aplicació al Facebook, on els subscriptors d'aquesta xarxa social poden votar d'entre les 20 propostes del programa electoral del partit per les eleccions al Parlament quines els semblen millors.

El partit republicà prioritza al seu programa electoral la celebració d'una consulta sobre el futur polític de Catalunya després de les eleccions i és per això que ha decidit també fer servir una consulta "analògica", amb urnes, i també una de "digital", a través del Facebook, sobre les seves propostes.

La intenció és, segons l'Ignasi Llorente, secretari d'Imatge i Comunicació d'ERC, que els ciutadans "no tinguin una actitud passiva davant de la política sinó també activa i participativa per millorar el programa electoral". "És evident que les 20 propostes són assumibles pel partit" diu Llorente "però ens és molt útil saber quines són les 5 o 6 que tenen més repercussió entre la ciutadania, és un bon "feedback" rebre un "feedback" per veure què és el que més agrada".

Ignasi Llorente explica que Esquerra planteja la pròxima campanya electoral "des de la proximitat, fugint dels clixés habituals, dels grans mítings, ja que es detecta certa saturació d'aquest model i la situació actual de poca confiança amb els polítics no ajuda". I en aquest marc, ERC vol aprofitar al màxim les possibilitats de les xarxes socials, dels canals de vídeo i "les càpsules virals que a la gent li fan gràcia", assegura Llorente, "les troba interessants i les reenvia a amics, a familiars o a coneguts".

A més, el web del partit farà alguns petits canvis, segons l'Ignasi Llorente, ja que internet "no és el que era anys enrere en què tothom entrava només a una pàgina web, avui tenim presència a una pàgina pròpia, a una del candidat, a diferents grups del Facebook, un canal de Youtube, a Twitter; s'ha anat diversificant i ara s'intenta canalitzar els internautes cap al format que més els agrada".

I la setmana al "Política 2.0", vam parlar del blog del diputat Joan Ferran (PSC).


ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut