janquim / internet

El conseller Nadal esmenta la polseguera del "cas Pretòria" al seu Twitter

Joaquim Nadal és el primer conseller del govern que s'apunta al Twitter i el fa servir de forma personal, la majoria de vegades des del seu telèfon. Hi parla de poesia i dels seus actes institucionals però també respon a afers polítics, desmarcant-se amb rotunditat del "cas Pretòria".

Actualitzat
El conseller de Política Territorial i Obres Públiques assegura que se sent "compromès de forma personal i política a favor de la transparència i contra la corrupció". Potser aquesta declaració no seria gaire nova si no fos que Nadal l'ha publicada ell mateix en un missatge al seu compte de Twitter.

La seva asseveració acaba així: "Més encara després de la polseguera Pretòria". O sigui que el polític català reacciona a les informacions dels mitjans a través d'aquesta eina que limita els missatges a una extensió màxima de 140 caràcters. Aquest el va enviar el mateix dia 27 a dos quarts de deu del matí.

Sense ajuda

Nadal és el primer conseller del govern català que actua al Twitter i un dels primers a fer-ho en el conjunt de la política catalana. El que resulta més revelador és que es pren la seva presència al Twitter com una activitat personal i és ell mateix qui envia els missatges, generalment des del seu mòbil (un model de BlackBerry).

És més, quan algú es pregunta si és ell mateix qui redacta els textos, perquè té aquesta impressió, Nadal li respon de forma directa, o sigui que a més d'enviar missatges sembla que està disposat a conversar amb els seus seguidors.

En aquest cas va contestar amb claredat: "No només ho sembla. Ho faig des del tfon i mai no he volgut q ningú m'escrigui res", fent servir abreujaments molt característics del llenguatge al Twitter i als SMS. També ofereix enllaços, com per exemple el que porta a una entrevista que li fa Manel Fuentes a Catalunya Ràdio. Aquests dos detalls fan pensar que se sent còmode quan fa servir aquest format.

Nadal aprofita el Twitter per explicar on va, com quan surt d'un museu de Figueres, per comentar una lectura poètica o per anunciar una publicació de la Generalitat: "L''Atles geològic de Catalunya' es posarà a la venda la setmana vinent.100€ tapa dura i 45€ tapa tova.a botigues i botigues electròniques Gene".

Paròdia de la brevetat

Entre els que el segueixen ja hi ha hagut alguna broma sobre el fet que Nadal, parodiat als espais d'humor polític per la seva tendència a les perífrasis i frases extenses, s'expressi amb un màxim de 140 caràcters. Ara mateix segueixen els seus missatges més de 150 persones i ell en segueix només poc més d'una vintena, la majoria companys del seu partit polític (PSC).

Nadal ja va impulsar fa poc la participació del seu departament a les xarxes socials i manté actiu un lloc a internet on exposa l'arxiu dels seus textos.
Anar al contingut