Xangai

La policia xinesa atura uns nens que imitaven els castellers als carrers de Xangai

La policia xinesa va haver d'aturar una colla de nens que volien fer de castellers pels carrers de Xangai. La visita de la Colla Vella dels Xiquets de Valls amb motiu de l'Expo de Xangai va causar furor a la Xina, fins al punt que a la tradició catalana ja li han sortit imitadors. "Vam veure els estrangers fent-ho per la televisió i no semblava tan complicat", van declarar els nens després de ser interceptats per la policia. Els sis menuts, de vuit i nou anys, van ser sorpresos pels agents quan intentaven coronar el seu propi castell amb el germà petit d'un d'ells, de cinc anys. Els policies van intervenir a temps per agafar el petit, que en aquell moment grimpava per pujar a dalt de tot, i van ajudar els altres a tornar a terra.

Actualitzat
La visita de la Colla Vella dels Xiquets de Valls a la Xina amb motiu de l'Expo Universal ha causat furor al país. Els castellers han actuat d'ambaixadors d'aquesta tradició a la Xina. Fins a 200 castellers han debutat en aquest país fent un tres de vuit com a millor castell. El viatge s'ha fet coincidint amb la candidatura d'aquesta tradició catalana per entrar a la Llista del Patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat de la Unesco, que ha de prendre una decisió al novembre.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls va formar el primer castell de la història aixecat a la Xina diumenge passat en una plaça de vianants del carrer Nanquín, l'avinguda comercial més gran del món. L'esdeveniment va ser retransmès per les televisions locals.

Imitant els castellers

Aquesta colla va desplaçar fins a la capital econòmica xinesa 200 dels seus 400 membres, però sembla que ben aviat podrien ser més, perquè els van sortir imitadors.

Un grup de nens de la perifèria de Xangai van haver de ser aturats per la policia quan intentaven formar el seu propi castell. Jugaven a ser castellers en ple carrer al barri de Baoshan. L'incident, del qual se n'ha fet ressò el "Shangai Daily", va acabar sense haver de lamentar cap dany. Els agents van interceptar els menuts, sis nens d'entre vuit i nou anys, quan intentaven alçar l'últim dels tres pisos que havia de tenir el seu castell humà. 

"No semblava tan complicat"


Els agents van intervenir a temps per "caçar" l'últim menor, de només cinc anys, quan estava grimpant per pujar a collibè dels dos nens que formaven el segon nivell de la torre. Posteriorment van ajudar els altres menors a tornar a terra.

Els nens no van rebre gens bé l'actuació de la policia tot i les dificultats que mostraven per aguantar-se els uns als altres. Després que els baixessin per la força del seu castell, els nens van explicar: "Vam veure els estrangers fent-ho per la televisió i no semblava tan complicat".
Anar al contingut