Restes del xoc dels dos trens a la zona de Bengala
Les autoritats índies atribueixen l'atemptat al grup maoista de Bengala.
Bengala

Almenys 95 morts i un centenar de ferits en el xoc de dos trens presumptament provocat a Bengala

A l'Índia almenys 95 persones han mort i 167 han quedat ferides després d'un accident ferroviari. Tretze vagons han descarrilat i han xocat amb un tren de mercaderies que circulava en sentit contrari. Ha passat a l'estat de Bengala, una de les zones del país amb més presència de la guerrilla maoista, un moviment que promou la revolució agrària. De fet, la policia pensa en un sabotatge i acusa el grup de l'accident.

Actualitzat
Els fets van passar dijous a les deu de la nit, hora catalana, a uns 135 quilòmetres de Calcuta. Un tren d'alta velocitat que es dirigia a Bombai va descarrilar i va ser envestit pel comboi que anava en direcció contrària.

Els maoistes podrien ser els responsables de l'accident. En el primer moment, les autoritats van apuntar a l'explosió d'una bomba com a origen del descarrilament, però tampoc no es descarta un sabotatge de la guerrilla.

Els maoistes tenen una forta implantació a l'est de l'Índia, on mantenen una lluita armada des de fa 40 anys per derrocar el govern del país.
Anar al contingut