Portada de "Zipi y Zape", un dels títols de l'editorial Bruguera
Portada de "Zipi y Zape", un dels títols de l'editorial Bruguera
Barcelona

El grup Zeta tancarà definitivament l'editorial Bruguera el 2011

El grup Zeta deixarà orfes milers de seguidors del còmic. El 2011 la companyia tancarà definitivament l'editorial Bruguera, referent del món del còmic en castellà durant dècades. Zeta es veu incapaç de remuntar el vol de l'editorial. De fet, el grup ja va salvar un cop Bruguera als anys 80. Els editors del "TBO" van fer fallida i Zeta la va adquirir, dins d'Ediciones B. Els responsables han intentat durant anys fer remuntar l'editorial Bruguera, però la crisi econòmica del sector ho ha fet impossible. El mes d'abril ja van acomiadar la seva directora, l'escriptora Anna Maria Moix.

Actualitzat
L'editorial Bruguera deixa darrere seu desenes d'edicions d'"El Capitán Trueno", de "DDT" o de "Pulgarcito". El segell fins i tot va arribar a publicar el famós "TBO" durant un breu període de temps. Entre els seus personatges més famosos hi ha Zipi i Zape, Pepe Gotera, Otilio, Superlópez i els primers Mortadelo i Filemón.

Bruguera també publica novel·les de consum popular, especialment rosa i de l'oest.

La companyia va néixer el 1910 i va funcionar fins al 1986. Durant aquest període fins i tot es va implantar a Llatinoamèrica. Als 80 va desaparèixer per problemes econòmics i va ser adquirida pel grup Zeta. Vint anys després, el 2006, la companyia va renéixer com un segell editorial d'Ediciones B i fins i tot es va crear el Premi de Novel·la Editorial Bruguera. Cinc anys després, la crisi torna a condemnar el grup.
Anar al contingut