Barcelona

Facebook simplifica el control de la privacitat

Les crítiques i les mobilitzacions d'usuaris han obligat Facebook a rectificar i fer més senzill el control de la privacitat. El fundador d'aquesta xarxa social, Marc Zuckeberg, va anunciar que ara serà molt més senzill gestionar qui pot accedir als nostres continguts. Els canvis que Zuckerberg ha explicat i que es faran efectius en un parell de setmanes van en tres línies: la reducció de la informació bàsica que és visible per a tothom, un control sobre les persones que poden accedir als perfil i un control per evitar compartir dades amb aplicacions o webs.

Actualitzat
Informació com qui són els nostres amics o quines pàgines ens agraden deixaran de ser públiques a Facebook. A més, el nou sistema de privacitat també oferirà un control per filtrar qui pot accedir als continguts que publica l'usuari i un altre per evitar compartir dades privades amb aplicacions o webs. I tot, d'una manera molt més simple i unificada.

És la proposta que aquest dimecres presentava el fundador de la xarxa social, Marc Zuckerberg, que ha admès els errors comesos en la poítica de privacitat. La decisió és, en part, la resposta a una campanya engegada pels mateixos usuaris de Facebook, que amenaçaven de donar-se de baixa el 31 de maig si no s'introduïen canvis en la política de privacitat.

Des del 2004, quan Zukerberg va fundar Facebook amb només 20 anys, intercanviar fotos semblava innocent i el nombre d'usuaris era molt menor. A mesura que la xarxa creixia, i ja són 500 milions d'usuaris, els experts qüestionaven l'accés que terceres persones i companyies poden tenir a aquesta informació i advertien dels perills que tenia aquesta xarxa social per a la privacitat.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut