El valor borsari d'Apple ha superat el de Microsoft. (Foto: Reuters)
El valor borsari d'Apple ha superat el de Microsoft. (Foto: Reuters)
Nova York

El valor borsari d'Apple supera per primer cop el de Microsoft

Apple s'ha endut una victòria en la lluita per ser la companyia informàtica més destacada del món. L'empresa californiana ha superat per primera vegada Microsoft en el valor borsari. Ha passat a la sessió d'aquest dimecres a l'índex tecnològic Nasdaq, de Wall Street, quan el valor d'Apple s'ha situat en 227.970 milions de dòlars, per sobre dels 226.550 de Microsoft. El fabricant dels Macintosh continua tenint un mercat petit en el sector dels ordinadors, però, en canvi, ha despuntat amb productes com l'iPhone, l'iPod i l'iPad, mentre que l'empresa que va fundar Bill Gates, omnipresent, s'enfronta a problemes legals per abús de posició dominant i per la pirateria del programari que ha creat.

Actualitzat
Apple i Microsoft van néixer amb només un any de diferència. La firma de la poma mossegada va veure la llum el 1976 i sempre havia arrossegat l'etiqueta d'empresa marginal que fabricava ordinadors per un segment molt concret de la població, més cars que els PC de la seva rival. 

Els últims anys, però, ha experiment un creixement fort gràcies al llançament de dispositius mòbils com l'iPod, l'iPod Touch i l'iPhone, un camí que pretén consolidar amb l'iPad. També ha sumat un èxit amb l'iTunes, la botiga de música per internet més popular del món.

La diversificació ha multiplicat l'èxit d'una empresa que molts van donar per perduda, entre els quals el fundador de Dell, que el 1997 va pronosticar que el millor que podia fer Apple era tancar la paradeta, i en la qual va invertir Bill Gates quan ja era multimilionari, com a gest de bona voluntat. Malgrat tot, els Mac no suposen encara ni un de cada deu ordinadors que es venen al món. 

Microsoft va néixer el 1975 i es va fer omnipresent gràcies al sistema operatiu Windows i el paquet de programes Office, però la pràctica d'incloure programes per defecte als ordinadors li ha valgut multes per part de les institucions que vetllen per la competència als mercats. Un altre mal que ha tocat la companyia és la pirateria i, sobretot, que no ha diversificat la producció com sí que ha fet el seu rival. 




NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut