Barcelona

La llengua de signes catalana ja té el reconeixement del Parlament

El Parlament ha aprovat per unanimitat la llei que reconeix legalment la llengua de signes catalana, un codi autòcton que disposa de gramàtica pròpia diferenciada de l'espanyola. A partir d'ara les persones sordes tindran un nou instrument legal per exercir el seu dret a comunicar-se en català. La llei s'ha aprovat per 132 vots a favor i cap en contra.

Actualitzat
Més de 25.000 persones a Catalunya utilitzen la llengua de signes catalana, un codi autòcton amb gramàtica pròpia. Ara, amb la nova llei tenen un instrument més per exercir el seu dret de comunicar-se en català.

La norma aprovada regularà el seu ús en la docència, l'acreditació professional dels intèrprets i el dret d'utilitzar els signes davant l'administració. A més, es demana impulsar l'oferta de formació universitària en aquesta matèria.

Després del debat sobre la llengua de signes catalana i després que se li donés llum verda, els diputats s'han posat de peus, s'han girat cap a la tribuna de convidats on estaven els representants de les organitzacions que agrupen les persones sordes, i han aixecat i mogut les mans. Així és com ells aplaudeixen i com s'ha donat per tancat el debat al Parlament.

Tot i que la llei ha comptat amb el suport unànime de tots els grups de la cambra, l'oposició ha subratllat que hi veu una pega: que la llei no vagi acompanyada de recursos econòmics específics.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut