Barcelona

Els alcaldes acorden abaixar-se el sou fins a un màxim del 15%

L'executiva de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) ha acordat, per unanimitat, una rebaixa del sou dels alcaldes i càrrecs electes de fins al 15%. Tant els alcaldes com els càrrecs electes s'abaixaran el sou en funció de la retribució que reben i en sintonia amb el decret del govern espanyol que situa aquesta reducció entre el 0,25% i el 15%. En roda de premsa, el president de la FEMP, Pedro Castro, ha informat que els alcaldes, amb sous similars al president del govern espanyol, experimentaran una rebaixa salarial del 15%, mentre que la reducció per a sous equivalents a secretaris d'Estat, serà del 10% i així successivament fins a la disminució mínima del 0,25%.

Actualitzat
La FEMP ha decidit aplicar una rebaixa del sou dels alcaldes del 15% durant una reunió on també han analitzat el decret llei sobre les mesures extraordinàries per reduir el dèficit públic. El president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, Pedro Castro, ha agraït la "sensatesa" del govern espanyol en canviar el decret i posposar set mesos la restricció perquè els ajuntaments puguin endeutar-se. En declaracions a Telemadrid, Castro ha afegit que aquesta modificació per permetre als consistoris accedir al  crèdit fins al 31 de desembre del 2010 sembla lògica perquè no es poden "canviar les regles de joc a meitat de partit".

Alhora, a Catalunya alguns dels alcaldes que ahir van convocar plens d'última hora per aprovar crèdits abans que entrés la mesura en vigor, avui s'han mostrat relaxats amb l'ajornament fins a finals d'any de la restricció d'aprovar crèdits a llarg termini.

Així ho ha manifestat el president de la federació catalana de municipis i alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, que ha indicat que "la millor solució ha estat la rectificació que s'ha produït i que s'ha fet pública". Bustos ha defensat en declaracions a "Els matins" de TV3 que la imatge d'alguns ajuntaments que s'han excedit en la seva despesa els ha perjudicat, però que el govern espanyol s'ha adonat a temps que no es pot generalitzar.

Tot i això, els alcaldes catalans han subratllat que amb la política erràtica del govern espanyol serà molt difícil recuperar la confiança econòmica. L'alcalde de Sant Cugat del Vallès, Lluís Recoder, ha de "despropòsit absolut tractar tots els ajuntaments igual, els que estan molt endeutats i els que tenen una ràtio d'endeutament molt baix". Per això ha indicat: "Celebro aquesta correcció, ara bé, no sé si, amb aquest anar i venir, aquesta política erràtica dóna la solidesa econòmica que se li exigeix al senyor Zapatero".


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut