Imatge d'arxiu de l'iPad, d'Apple (Foto: Reuters)
Nokia considera que l'iPad, d'Apple, viola algunes de les seves patents. (Foto: Reuters)
Brussel·les

El Parlament Europeu comprarà un iPad per a cada eurodiputat

El Parlament Europeu ha decidit apuntar-se a la febre per l'iPad, el nou dispositiu d'Apple, i equiparà tots els seus diputats amb aquest aparell. L'Eurocambra comprarà un total de 736 iPad, per a cadascun dels seus membres, per la necessitat "que estiguin molt més connectats", segons recull PortalTIC, del diari "Times". El preu per a cada iPad podria superar els 590 euros.

Actualitzat
iPad per a tots els eurodiputats. El responsable d'aquesta iniciativa és l'europarlamentari alemany Klaus Welle, conegut per ser un entusiasta de l'iPhone, un dels productes "estrella" de la companyia de la poma. El Parlament Europeu ha emmarcat la compra de 736 iPad per a tots els membres de l'eurocambra dins el projecte de mobilitat de l'oficina administrativa de l'organisme europeu. L'objectiu és estar molt més connectats, i el cost total d'aquest projecte serà de 5 milions d'euros.  

El portàtil, un "totxo"

El mateix portaveu que ha confirmat la notícia al diari "Times" ha apuntat que la compra servirà per "desfer-se" dels PC del Parlament, amb Microsoft Word 2003, que consideren que s'han "quedat antiquats".

El fet, però, és que els eurodiputats també disposen a hores d'ara d'un portàtil comprat recentment a HP. No obstant això, alguns d'ells s'han queixat que és "un totxo" en comparació amb l'iPad. "La majoria dels eurodiputats ja tenen un iPhone i n'estan molt contents", ha explicat el portaveu.

Tot i això, no tots els polítics estan d'acord amb aquesta operació. Així, la britànica Marta Andreasen va qualificar de "compra innecessària" la despesa dels iPad, especialment en època de "crisi i dificultats" per als ciutadans.

Andreasen ha recordat els problemes que va ocasionar aquesta compra a diversos eurodiputats, "sobretot als més grans", ja que ha apuntat que "molt d'ells no saben ni usar internet correctament".
Anar al contingut