El viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, en una imatge d'arxiu
El viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, en una imatge d'arxiu
Barcelona

El socialista Miquel Iceta dubta de l'eficàcia d'una comissió d'investigació sobre la relació entre Millet i Convergència

El portaveu parlamentari i viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, dubta que una comissió d'investigació parlamentària contribueixi a aclarir les suposades relacions entre el finançament de Convergència Democràtica i el "cas Millet". En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Iceta ha assegurat que ja hi ha una investigació judicial i que al Parlament només li queda un mes de feina abans de les vacances. Sense el suport del PSC, la comissió parlamentària que proposen ICV, el PP, Ciutadans i ERC, no tiraria endavant.

Actualitzat
El PSC confia més en l'eficàcia judicial per aclarir els casos Palau i Pretòria que no pas en la feina de les comissions d'investigació al Parlament. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha qüestionat la conveniència de crear una comissió per aclarir les relacions entre el finançament de CDC i el "cas Millet". Iceta ha ironitzat que de vegades s'atribueixen a les comissions d'investigació parlamentàries unes "virtuts gairebé màgiques" i ha afegit que al Parlament queda només un mes abans de les vacances d'estiu.

Des de CiU, el diputat Francesc Homs s'ha mostrat escèptic sobre la possibilitat que els afers judicials es tractin també al Parlament, mentre que el líder de CiU, Artur Mas, assegura que està tranquil davant les acusacions que vinculen el finançament de Convergència amb la Fundació del Palau de la Música.

Sense el PSC, no hi haurà comissió

Tot i que alguns dirigents del PSC com ara el conseller Joaquim Nadal o la diputada Teresa Cunillera han reclamat explicacions al líder de CDC, Artur Mas, sobre els lligams que hi podria haver entre el finançament del seu partit i el "cas Millet", cap dirigent del PSC s'ha pronunciat en públic fins ara a favor d'una comissió d'investigació parlamentària.

Aquesta demanda neix arran de les informacions periodístiques que vinculen els diners que el Palau de la Música donava a la Fundació Trias Fargas -ara Catdem-, lligada a Convergència, amb ingressos provinents d'una constructora a la qual, durant l'etapa de Pujol, es van adjudicar importants obres públiques. Es tracta de l'empresa Ferrovial i les infraestructures de la línia 9 del metro i la Ciutat de la Justícia.

ICV, el PP, Ciutadans i Esquerra Republicana demanen aquesta comissió. Segons el reglament parlamentari, només és necessari que tres formacions en facin la petició, però hi ha un límit d'una proposta vinculant per any i el PP ja l'havia exhaurit en el cas de l'incendi d'Horta. A més, el Grup Mixt, on es troba Ciutadans, no compta. Per això, sense el PSC la comissió parlamentària no es duria a terme.
Anar al contingut