Societat

La fiscalia demana 23 anys de presó per al presumpte assassí de Mari Luz Cortés

El Ministeri Públic sol·licita 23 anys de presó per a Santiago del Valle, i 17 per a la seva germana, per l'assassinat de Mari Luz Cortés el 2008. En el cas de Santiago, la petició inclou 20 anys per un delicte d'assassinat i 3 anys més per abús sexual. La fiscalia de Huelva també demana una indemnització conjunta dels acusats de 122.000 euros per als pares de la víctima, de 5 anys. El pare de la nena morta, Juan José Cortés, s'ha declarat "indignat" amb la petició del fiscal però es resigna al Codi Penal.

Actualitzat
Segons l'acte judicial, a banda de les penes de presó per a Santiago i Rosa del Valle, la fiscalia de Huelva sol·licita per als dos la prohibició de residir a Huelva i d'aproximar-se i comunicar-se amb la família Cortés durant 27 anys.

Pel que fa a la indemnització conjunta, la fiscalia demana 122.000 euros per als pares de la petita Mari Luz, Juan José Cortés i Irene Suárez, i 22.000 euros per la mort de la seva filla i germana. Igualment, i en concepte de dany moral afegit, indemnitzaran els pares i germans de la víctima amb 19.000 euros pels dies que van transcórrer entre la mort de la menor i el descobriment del cadàver, el 7 de març del 2008. El fiscal estima que Mar Luz Cortés va morir el 13 de gener del 2008 a mans de Santiago del Valle.

"Sempre pateixen els més dèbils"

Juan José Cortés, el pare de la petita Mari Luz, s'ha mostrat "indignat" amb la petició del fiscal, que ha sol·licitat 23 anys de presó per a Santiago del Valle i 17 per a la seva germana. Cortés ha manifestat, també, la seva resignació davant l'actual Codi Penal, que, segons ell, "no és tan dur com diu el govern espanyol". El pare de la petita considera que la petició de la fiscalia "no és raonable per a un delicte d'aquestes característiques" i que "sempre pateixen els més dèbils". Cortés ha recalcat que el màxim de 20 anys de presó per assassinat que marca el Codi Penal és "una injustícia".

Anar al contingut