Catalunya

TV3 i Catalunya Ràdio, premis Civisme per "Barraques" i una sèrie de reportatges sobre la prostitució

Els Premis de Civisme que concedeix el Departament de Governació de la Generalitat han distingit el documental "Barraques, l'altra ciutat", del programa "30 minuts", de TV3, i també un seguit de reportatges sobre la prostitució a Europa emesos a l'informatiu "Catalunya vespre", de Catalunya Ràdio, que presenta Kilian Sebrià. Els guardons reconeixen els treballs que fomenten els valors cívics i tenen un impacte social determinat.

Actualitzat
Els Premis de Civisme han premiat el reportatge "Barraques, l'altra ciutat", dels periodistes Sara Grimal i Alonso Carnicer, en la modalitat de producció televisiva. El jurat ha valorat l'"aprofundiment informatiu en aquesta realitat oblidada i el tractament directe amb les persones que van viure aquesta situació en primera persona. També ha valorat positivament la lectura actual que se'n fa d'aquest fenomen, així com el valor pedagògic i cívic que en conjunt té el reportatge.

El reportatge recull els testimonis de persones que van viure en barraques en diferents barris de Barcelona. En "Barraques, l'altra ciutat" es mostra una realitat de marginació viscuda entre els anys 40 i 80 a la capital catalana. Tota la informació al voltant del documental està recollida a l'especial del 3cat24 que porta el mateix nom.  

En el cas de Catalunya Ràdio, els reportatges sobre la prostitució a Europa són obra de Mireia Sala, Cesca Armengol i Sílvia Comet i es van emetre a l'informatiu "Catalunya vespre" entre el 25 i el 29 de setembre del 2009. Les periodistes van analitzar la situació de la prostitució a Barcelona, Estocolm i Amsterdam. El govern n'ha destacat el contingut documental i pedagògic i el fet que aporta elements de reflexió sobre un tema d'actualitat. També ha valorat l'encert de plantejar i elaborar els reportatges sobre la prostitució a Holanda i Suècia, en un moment en què aquest tema estava de màxima actualitat a Catalunya.

En l'apartat de mitjans de comunicació també han tingut premi les converses amb immigrants publicades a l'edició d'Osona i el Ripollès del bisetmanari "El 9 Nou" i el portal EcomLab, de la Fundació Ecom. 


NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut