Brussel·les

L'Eurogrup aplaudeix les retallades de Zapatero contra el dèficit

Els ministres d'Economia de la zona euro, aplegats a l'Eurogrup, s'han declarat satisfets amb les mesures del govern espanyol per reduir el dèficit. La ministra espanyola d'Economia i Hisenda, Elena Salgado, ha presentat aquest dilluns als seus homòlegs de la zona euro les mesures d'ajustament fiscal anunciades la setmana passada per José Luis Rodríguez Zapatero, a través de les quals l'Estat pretén estalviar 15.000 milions addicionals entre el 2010 i el 2011. El president de l'Eurogrup, el primer ministre luxemburguès Jean-Claude Juncker, ha alabat la retallada presentada per l'executiu espanyol i l'ha qualificada de "valenta" i "ambiciosa".

Actualitzat
Passada la mitjanit, hora catalana, Jean-Claude Juncker ha confirmat la satisfacció de l'Eurogrup davant dels plans d'estalvi tant d'Espanya com de Portugal, que ha considerat "valents". "Mostren una trajectòria d'ajustament (pressupostari) que ens satisfà", ha indicat el president del grup de ministres d'Economia de la zona euro. 

La ministra d'Economia i Hisenda espanyola, Elena Salgado, ja va avançar diumenge passat els plans d'estalvi del govern Zapatero, abans de la reunió extraordinària de l'Ecofin, però algunes delegacions (entre les quals hi havia les d'Alemanya, Holanda i Suècia) van demanar que Espanya fes més retallades per tal de fer creïble el pla d'estabilització financera de la zona euro. Salgado, però, ha dit que el pla presentat és "suficient" i "creïble" i ha considerat poc probable que els seus col·legues sol·licitessin més mesures d'ajustament fiscal.


NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut