Barcelona

La Fundació puntCat posa en marxa una campanya per incentivar l'ús d'internet en català

La Fundació puntCAT ha engegat una campanya perquè tothom qui ho vulgui navegui per la xarxa en català. És per això que proporcionen un giny per a tots aquells que tinguin un domini .cat que facilita als seus usuaris una manera molt senzilla de canviar les preferències lingüístiques dels navegadors, fent del català la llengua preferent. Quan es navega en català, es deixa un rastre a tots els webs que es visiten i així queda constància dels milions de persones que usen aquesta llengua a la xarxa.

Actualitzat
Aquest giny s'instal·la en webs i blogs i adverteix els visitants si tenen el navegador configurat en català i, si no és així, els proposa que ho facin i que incrustin el mateix "widget" per estendre al màxim les regles senzilles que permeten aquesta adaptació.

A més, la Fundació puntCAT impulsa per primera vegada una línia d'ajuts econòmics a projectes que es considerin innovadors i que contribueixin a potenciar la Societat de la Informació en l'àmbit catalanoparlant.

Les bases d'aquesta convocatòria es faran públiques l'1 de juny i les sol·licituds es podran presentar fins al 31 d'agost. Ja s'ha anticipat, però, que una de les condicions serà que el projecte sigui sense afany de lucre i que pugui interessar a un gran nombre de persones.


Anar al contingut