Barcelona

Hereu anuncia que Jordi William Carnes serà el primer tinent d'alcalde

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha anunciat que el fins ara tercer tinent d'alcalde, Jordi William Carnes, serà el substitut de Carles Martí, el fins ara número 2 de l'Ajuntament destituït arran del fracàs de la consulta sobre la Diagonal. Hereu ha dit que no ha pensat a dimitir perquè "la consulta no era per escollir alcalde", però que durant la setmana ja va percebre que el procés havia estat un error. Amb tot, l'alcalde de Barcelona ha defensat l'eina de la consulta ciutadana per preguntar els barcelonins i la despesa de tres milions d'euros que ha suposat.

Actualitzat
L'alcalde Hereu ha confirmat que Jordi William Carnes serà nomenat primer tinent d'alcalde en substitució de Carles Martí. Hereu ha explicat a "Els matins" de TV3" que va decidir destituir Martí arran del resultat de la consulta, en què l'opció C es va imposar pel 80% dels vots.

No obstant, l'alcalde ha dit que en cap moment ha pensat a dimitir perquè la consulta no era cap plebiscit ni era per decidir alcalde. "Nosaltres no estàvem decidint qui era l'alcalde de Barcelona, estàvem decidint sobre el futur d'un carrer molt important, emblemàtic de la ciutat", ha dit en declaracions "El matí de Catalunya Ràdio".

Hereu ha admès que el cessament del primer tinent d'alcalde i la recent renúncia de la regidora de Ciutat Vella, Itziar González, han estat dos cops per al seu govern, ha lamentat que "hem perdut dos grans actius", però ha subratllat que són un projecte col·lectiu que seguiran treballant per uns ideals.

Errors en la consulta

Jordi Hereu ha admès que la consulta va arrencar amb múltiples errors tècnics, organitzatius i informatius. L'alcalde ha insistit que ell es va pensar que havia pogut votar perquè "abans que el sistema es col·lapsés vaig tocar dues tecles" i que la conversa que va sortir a la llum va tenir lloc després que "el tècnic va venir a instàncies meves perquè em vaig quedar amb el dubte". Amb tot, Hereu ha admès que aleshores ja va veure que la consulta no arrencava bé perquè "els que van venir darrere meu ja no van poder votar" i perquè "fins i tot els sectors populars que et donen suport no lligaven amb la proposta" que havia fet.

L'alcalde de Barcelona ha defensat la consulta i la despesa de tres milions d'euros que ha suposat. Hereu ha dit que "la ciutat ha arriscat, però que ha après del procés", del qual ha dit que "ha estat coherent, però inadequat".

Pel que fa les crítiques que les propostes de reforma de l'Ajuntament de Barcelona suposaven un atac al pla Cerdà, l'alcalde ha dit que "volíem ser fidels i actualitzar l'espai respectant l'herència de Cerdà". D'altra banda, Hereu ha negat que la iniciativa de reformar la Diagonal obeís a pressions o interessos de l'empresa Alstrom per unir els tramvies per aquesta via.

Hereu ha lamentat que la consulta hagi tapat "la realitat del meu dia a dia" i ha afirmat que dedica "moltes hores al combat de la crisi" i que per això a partir d'ara dedicarà més diners a equipaments i temes socials que a la transformació d'espai públic. Després del resultat aclaparador de la consulta, Hereu ha reiterat que no tocarà la Diagonal, però que "en farem el manteniment", per tenir l'espai net i polit.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut