Barcelona

L'opció C s'imposa en la consulta sobre la Diagonal amb gairebé un 80% dels vots

La Diagonal del futur no serà ni una rambla ni un bulevard. 137.454 persones, un 79,84% dels ciutadans de Barcelona que han anat a votar en la consulta, s'han decantat per l'opció C, "cap de les dues anteriors". L'opció A -un bulevard- ha recollit 20.447 vots, l'11,88% del total. L'opció B -una rambla-, 14.260 vots, un 8,28%. Hi han votat 172.161 barcelonins, un 12,17% del total.

Actualitzat
Tres hores i mitja després que s'emetés l'últim vot per internet, l'Ajuntament de Barcelona ha donat a conèixer el resultat de la consulta sobre el futur de la Diagonal. Ha quedat clar que no serà ni un bulevard -opció A- ni una rambla -opció B. Un 79,84% dels ciutadans de Barcelona que han anat a votar s'han decantat per l'opció C, que proposava "cap de les dues anteriors", és a dir ni A ni B.

La segona més votada ha estat l'opció A, amb l'11,88% dels vots. Finalment, l'opció B, que plantejava una rambla, ha obtingut un 8,28%. La participació ha estat de 172.161 persones d'un total d'1,4 milions que podien votar. Això és un 12,17% de participació.

La majoria dels votants hi han participat a través d'internet. I és que fins a 89.043 persones han optat per votar des d'ordinadors personals, xifra que suposa el 51,72% del total de votants. La resta, 83.118, han optat pels punts de votació presencial. D'entre els que han escollit votar per internet, la majoria ho han fet demanant la seva clau a través d'un SMS, un 37,63% dels votants. Amb un certificat digital només han votat un 3,01%, i un 11,08% ho ha fet a través dels portals col·laboradors.

Hereu anuncia dimissions

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha comparegut per valorar-ne els resultats i ha admès que entén el missatge que donen els ciutadans. Hereu ha parlat, de fet, de missatge "inapel·lable" de la ciutadania. L'alcalde ha anunciat dimissions, la del primer tinent d'alcalde, Carles Martí, i la de Pilar Conesa, la gerent de Sistemes d'Informació.

De fet, l'Ajuntament ja va detectar problemes durant la consulta. El sistema de votació ha estat el blanc de totes les crítiques. La primera jornada de votació es van registrar problemes importants per poder exercir el sufragi. L'Ajuntament de Barcelona va detectar els errors, i a partir de dimarts els problemes van disminuir. L'alcalde ha anunciat que les empreses que han desenvolupat el sistema de votació electrònica també acabaran pagant els errors.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut