Sant Joan Despí

El conseller Castells assegura que "els sous més modestos no els rebaixarem"

El conseller d'Economia, Antoni Castells, ha demanat comprensió als funcionaris i ha dit que la retallada del 5% es farà tenint en compte els seus salaris. Castells ha dit que aquells sous que siguin més baixos no els retallaran. A més, ha respost a la crida del president de la CEOE, Gerardo Díez Ferran, defensant que les comunitats autònomes no han d'assumir tot el sacrifici. El conseller ha dit que ha de reduir més el dèficit qui més en té i ha donat xifres en explicar que del 11,2% del dèficit que té el conjunt de l'estat espanyol només un 2% correspon a les autonomies, mentre que el 9% pertany al govern espanyol.

Actualitzat
Castells ha dit que entén que els funcionaris vulguin fer vaga "perquè se'ls està demanant un gran sacrifici", però ha defensat que les mesures són necessàries. Alhora, ha indicat que segurament el pla Zapatero no serà suficient i per tant ha demanat escometre reformes estructurals per millorar la productivitat i ha assenyalat el sector energètic i el de l'habitatge.

El conseller d'Economia ha respost les declaracions del president de la CEOE que ahir va demanar a les comunitats autònomes que facin com el govern espanyol i s'estrenyin el cinturó afirmant que la retallada l'ha d'aplicar en major mesura qui més dèficit té i no qui més gasta. Castells ha recordat que les comunitats autònomes són responsables del 2% del dèficit, mentre que sobre l'administració del govern espanyol recau el 9% del total de l'11,2% del dèficit actual que té l'Estat. Antoni Castells ha tancat el tema deixant caure que en tot cas, Díaz Ferran, propietari d'empreses com Air Comet o de viatges Marsans, no és el millor per donar lliçons.

Antoni Castells ha explicat que la retallada afectarà iniciatives com la llei de la dependència, però que "no s'ha de fer marxa enrere", sinó posar les bases per a un sistema sostenible en el futur. Castells ha dit que no ens podem comportar com aquella família que gasta molt perquè vol portar un tren de vida més alt que una altra que en guanya més.

"Crec que el TC veuria inconstitucional la Constitució"


El conseller Antoni Castells també s'ha referit a la sentència sobre l'Estatut i ha reiterat que el Tribunal Constitucional està en una situació poc adequada per prendre una decisió. Castells ha dit que ell mateix es pregunta què faria el TC si li portessin la Constitució sense cap títol que la identifiqués com a tal. "Jo crec que dirien que és inconstitucional", ha vaticinat. El conseller d'Economia ha denunciat que més enllà del debat entorn de la renovació del Constitucional "hi ha un corrent de fons" que sol·licita "que ens refermem en el que volem seguir sent" en referència a l'encaix de Catalunya dins de l'estat espanyol.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut