Barcelona

Xavier Trias intenta votar fins a set vegades en la consulta de la Diagonal

La consulta sobre la reforma de la Diagonal de Barcelona, que s'acaba diumenge, arriba a l'equador amb gairebé 94.000 votants, més del 6,5% del cens. El govern municipal, que ja parla d'alt nivell de participació, ha insistit a defensar la seguretat del sistema. Tot i això, el sistema de votació ha tornat a presentar problemes. El líder de CiU, Xavier Trias, ha intentat votar fins a set vegades. Després de sis intents fallits per culpa de l'"error 01", ha hagut de canviar de lloc, i finalment ha pogut emetre el sufragi. D'altra banda, el líder del grup municipal del PP ha obert la porta a una impugnació de la consulta pels errors i deficiències.

Actualitzat
Fins a set vegades ha intentat Xavier Trias votar en la consulta de la Diagonal al punt presencial del mateix Ajuntament de Barcelona, però la màquina sempre ha donat un missatge: "error 01". Fins i tot el personal del punt electoral ha intentat votar, sense èxit, i han demanat assistència tècnica. Però Trias ha optat per anar a un altre punt situat a poca distància, on finalment ha pogut emetre el sufragi.

Més endavant s'ha sabut a què responia l'error 01. El mateix Ajuntament ha explicat que els problemes els havia causat un cable mal endollat. Tot i això, el líder de CiU ha demanat responsabilitats pels problemes que té la consulta.

Investigant el cas de Fernández Díaz

Respecte a la incidència amb el vot del líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, el quart tinent d'alcalde ha explicat que tant el protocol de la consulta com la policia investiguen la suplantació d'identitat del vot del líder popular rastrejant el telèfon mòbil de l'usurpador. Segons ha dit, el certificat digital utilitzat per votar permet rastrejar els moviments electrònics del procés de votació, i, en aquest sentit, ha manifestat el regidor, el sistema és tan segur com el sistema electoral per correu.

Tot i això, Garcia-Bragado ha reconegut que l'única manera de saber si algú ha usurpat la identitat d'un altre és que la persona que encara no ha votat vulgui fer-ho i les seves dades ja hagin estat registrades.

Malgrat les explicacions, el líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha obert la porta a "una possible impugnació d'aquesta consulta el dilluns, davant les flagrants irregularitats. En aquest sentit, els col·legis electorals han rebut 94 queixes de ciutadans que denuncien que l'opció C no apareix prou clara.

D'altra banda, el tinent d'alcalde ha admès que va informar erròniament que l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, havia votat correctament dilluns, però s'ha excusat dient que no havia parlat personalment amb l'alcalde, sinó amb els seus col·laboradors.

Gairebé 94.000 votants, més del 6,5% del cens

Durant els tres primers dies de votació de la consulta de la Diagonal, han votat 93.882 barcelonins, el 6,74% del cens. Segons ha donat a conèixer el quart tinent d'alcalde d'Urbanisme, 25.379 barcelonins van votar dilluns, 37.559 dimarts, i 30.944 ho van fer dimecres. Una altra dada que ha donat a conèixer és que 42.249 ciutadans han votat de manera presencial (45,06%), mentre que 51.583 persones ho han fet per internet (54,94%).

Després de destacar que hi ha un "alt nivell" de participació en la consulta, Garcia-Bragado ha assegurat que s'està votant "massivament".

Pel que fa als errors en el sistema de votació, el regidor ha afegit que la votació està "a ple rendiment" i que les incidències del primer dia estan "perfectament resoltes".


VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut