Barcelona

Alberto Fernández no pot votar perquè algú li ha suplantat la identitat

El líder del Partit Popular a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, no ha pogut votar en la consulta sobre el futur de la Diagonal perquè algú que li ha suplantat la identitat va votar ahir amb el seu nom. El regidor del PP ha anat a votar aquest dimecres al Centre Cívic Teixonera, però l'ordinador no l'hi ha permès. A la central de dades del referèndum l'han informat que no podia votar perquè constava que ja ho va fer ahir per internet. Sorprès, però encara no enfadat, Alberto Fernández ha apuntat que potser algú de la seva confiança havia votat per ell i no n'havia estat informat. Més tard, quan s'ha descobert que es tractava d'un cas de suplantació d'identitat, el regidor del PP ha dut el cas a l'Ajuntament de Barcelona i ha tramitat una reclamació.

Actualitzat
La consulta sobre la reforma de la Diagonal amenaça de provocar una crisi política a l'Ajuntament de Barcelona. Després que ahir es van estendre els dubtes sobre la votació de Jordi Hereu, i que finalment l'alcalde acabés reconeixent que va haver de votar una segona vegada perquè la primera vegada el sistema no havia funcionat, avui el líder de Barcelona del PP no ha pogut votar perquè, en aquest cas, algú li ha suplantat la identitat i ha votat amb el seu nom.

Alberto Fernández Díaz, ha declarat que "el que aquests fets demostren és que cal enfortir totes les mesures de seguretat per garantir que el resultat serà veritablement el que els barcelonins han decidit i no pas un altre". El regidor del PP s'ha pensat en un primer moment que tot plegat era un malentès i que algú de la seva confiança havia votat per ell sense que en fos informat. Més tard, però, s'ha sabut que diverses dades personals del dirigent del PP, com el mòbil, el DNI o la seva data de naixement poden haver estat rastrejades en diversos documents municipals a través d'internet, amb la qual cosa un anònim suplantador podria haver votat per la xarxa en nom de Fernández Díaz.

El vot ha estat invalidat i finalment Alberto Fernández ha volgut emetre el vot amb la seva opció. L'Ajuntament denunciarà el cas per un presumpte delicte de suplantació d'identitat.

Però els comentaris sobre la votació de la consulta no s'han aturat. Convergència i Unió ha qüestionat la fiabilitat de les votacions i ha acusat l'alcalde Hereu d'enganyar els ciutadans amb la votació de dilluns. El líder de CiU a l'Ajuntament, Xavier Trias, ha declarat que "ens hem trobat que en la votació de l'alcalde s'ha tornat a enganyar la gent i que això ho faci la màxima autoritat de la ciutat de Barcelona, i que ho faci sabent que està enganyant la gent, jo crec que és gravíssim".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut