Monedes d'euro (Font: EFE)
Monedes d'euro (Font: EFE)
Brussel·les

Brussel·les i l'FMI aplaudeixen les mesures d'ajust econòmic

La Comissió Europea ja ha fet una primera valoració de les mesures per accelerar la reducció del dèficit públic que ha anunciat José Luis Rodríguez Zapatero. El comissari europeu d'Afers Econòmics i Monetaris, Olli Rehn, assegura que aquestes mesures "semblen anar en la bona direcció". Rehn, però, s'ha volgut reservar una valoració definitiva un cop hagi analitzat en detall el paquet de mesures que ha explicat el president del govern espanyol. El Fons Monetari Internacional ha celebrat la ràpida reacció d'Espanya, però s'ha mostrat prudent sobre la seva efectivitat.

Actualitzat
La Comissió Europea, que va instar Espanya a reduir amb més rapidesa el dèficit públic, ja ha mostrat la seva satisfacció per aquest pla.

L'FMI ha rebut amb bons ulls les propostes de Zapatero per poder retallar la despesa, després de les peticions que diumenge passat li va fer la Unió Europea. Segons ha explicat el director del departament europeu de l'organisme, Marek Belka, els ministres de Finances dels 27 tenien "motius" per exigir mesures addicionals a Espanya i Portugal. Tot i aquesta bona predisposició a les mesures anunciades, Belka ha matisat que encara és "massa aviat" per avaluar si el pla serà suficient i com afectarà l'economia.




Anar al contingut