Madrid

Rajoy veu les mesures de Zapatero com una retallada de drets socials que el PP no s'hauria atrevit a fer mai

El president del PP, Mariano Rajoy, ha criticat amb duresa les mesures proposades per Zapatero per reduir el dèficit públic i les considera una retallada de drets socials que el PP no hauria fet mai. Rajoy ha proposat suprimir ministeris, revisar subvencions i evitar duplicitats entre les diferents administracions per "evitar que l'ajust econòmic recaigui només en les futures mares, els treballadors públics i els pensionistes". El líder del PP ha insistit que la reducció de la despesa es fa per imposició i amb les quantitats i terminis imposats per Brussel·les, cosa que per Rajoy suposa que el de Zapatero sigui "un govern tutelat". Rajoy també ha desgranat totes les ocasions en què el seu partit li va demanar reduir el dèficit recalcant cada cop que Zapatero "no hi va fer cas".

Actualitzat
En la seva intervenció al Congrés, el líder del PP, Mariano Rajoy, ha valorat les mesures anunciades per Zapatero per reduir el dèficit públic com una retallada de drets socials que el PP no s'ha atrevit a fer mai. A més, el líder popular les ha qualificat d'improvisades, pensades "en tres dies" i ha recordat que fa només uns dies en la reunió que van mantenir a La Moncloa, Zapatero es va negar a reduir encara més el dèficit públic perquè considerava que podia comprometre el creixement.

Rajoy ha proposat un seguit de mesures perquè la reducció del dèficit, ha dit, "no recaigui només en les futures mares, els treballadors públics i els pensionistes" i ha remarcat: "també recauria sobre vostè". Proposa suprimir la vicepresidència tercera, fusionar els ministeris d'Igualtat i Habitatge, i els de Treball i Sanitat. A més, insta a revisar totes les subvencions i reduir les que corresponguin a organitzacions empresarials, sindicats i les que siguin de caràcter polític. També advoca per evitar duplicitats entre administracions i revisar les polítiques i els programes de l'administració general de l'Estat.

El president del PP ha ofert a José Luis Rodríguez Zapatero tractar totes aquestes qüestions "a partir d'aquesta tarda mateix".

Retrets
per partida doble

Rajoy ha utilitzat un to dur per retreure al president del govern espanyol dues qüestions: la primera que la reducció del dèficit es fa per imposició de Brussel·les i la segona que el PP ja li havia demanat abans en moltes ocasions.

El líder del PP ha lamentat que la reducció de 15.000 milions d'euros addicionals de la despesa pública es faci per imposició de Brussel·les i amb les quantitats i terminis que en marca. Considera que així el de Zapatero és un "govern tutelat", sotmès a "estricta vigilància" i que el que han dit els socis europeus és que "a Zapatero no se'l pot deixar sol".

Rajoy també ha desgranat totes les ocasions en què el PP ha demanat al president del govern espanyol que reduís encara més el dèficit i que Zapatero es va negar. Ha afegit que no volia ni imaginar-se "el que ens podríem haver estalviat en deute, dèficit i atur si vostè hagués acceptat aquests consells el primer dia que se'ls van oferir".


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut