Londres

Gordon Brown presenta la dimissió com a primer ministre britànic

El primer ministre britànic, el laborista Gordon Brown, ha anunciat la seva dimissió davant la porta del número 10 de Downing Street. Immediatament després d'haver fet públic l'anunci, s'ha adreçat al palau de Buckingham per comunicar oficialment la renúncia a la reina Isabel II. Brown ha pres aquesta decisió hores després que les converses entre els laboristes i els liberaldemòcrates per a la formació de govern han fracassat i que conservadors i liberals pràcticament han tancat un acord per governar en coalició.

Actualitzat
El primer ministre britànic, el laborista Gordon Brown, ha arribat aquest dimarts al vespre al palau de Buckingham per presentar a la reina Isabel II la dimissió com a cap del govern del Regne Unit, de manera que s'inicia el procés de relleu per deixar pas a un gabinet liderat pel conservador David Cameron.

Brown ha anat al palau amb la seva dona Sarah i amb els dos fills, John i Fraser, després d'haver anunciat oficialment la renúncia a la portes de Downing Street, la que ha estat la seva residència oficial durant els darrers 13 anys, primer com a ministre d'Economia i després com a primer ministre.

Després de la dimissió de Brown, que també ha deixat amb efecte immediat el seu càrrec com a líder del Partit Laborista, la reina ha convocat consultes a Cameron per demanar-li que constitueixi un govern, el qual haurà de fer amb el suport del Partit Liberal.

En no obtenir per només 16.000 vots la majoria absoluta a les eleccions del 6 de maig passat, el Partit Conservador s'ha vist obligat a negociar amb els liberals de Nick Clegg, amb qui ja hauria arribat a un acord de govern, del qual encara no s'han donat detalls.

Està previst que els líders dels dos partits facin un anunci les pròximes hores i que es reuneixin també aquest vespre amb els seus respectius grups parlamentaris.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut