Barcelona

Gairebé 25.400 barcelonins voten el primer dia de la consulta sobre la Diagonal

La consulta sobre el futur de la Diagonal enceta avui la seva segona jornada després d'una primera on, malgrat els problemes tècnics, es va aconseguir mobilitzar gairebé 25.400 ciutadans. L'Ajuntament assegura que aquest dimarts no es repetiran els problemes informàtics que aquest dilluns hi va haver tant per votar per internet com en alguns dels 108 punts de votació repartits per la ciutat.

Actualitzat
Gairebé 25.400 barcelonins -l'1,79% del cens- van votar aquest dilluns sobre si volen que la Diagonal es transformi en un bulevard, en una rambla o cap de les dues coses. Més de la meitat ho va fer per internet i la resta, en algun dels 108 punts de votació repartits per la ciutat.

Totes dues vies, tant la presencial com la d'internet, van registrar problemes tècnics que van marcar la primera jornada de les votacions. L'Ajuntament assegura que aquestes incidències no van afectar els vots emesos, que estan tots en l'urna electrònica, i que s'han pres totes les mesures pertinents perquè els problemes no es repeteixin aquest dimarts.

El govern de Jordi Hereu ha demanat a les empreses proveïdores del servei, Indra i Scytl, que multipliquin per quatre l'ample de banda, perquè el sistema funcioni a més velocitat, i els ha instat també a elaborar un informe que serà revisat per la taula de seguretat i garanties de la consulta.

Aquest dimarts els barcelonins continuaven votant i ho podran fer fins diumenge que ve. Tenen dret a vot els ciutadans de més de 16 anys i empadronats a la capital catalana abans del 31 de desembre del 2009. L'alcalde de la ciutat, Jordi Hereu, ja va votar aquest dilluns amb dificultats al centre de votació de les Corts. A la nit, al programa "Àgora" de TV3, Hereu va minimitzar els problemes informàtics que es van viure aquest dilluns i va voler aclarir que l'opció C, la que és ni bulevard ni rambla, significa que no es farà cap reforma durant aquest mandat.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut