Madrid

El govern espanyol vol reduir el dèficit, a costa de la despesa de les comunitats autònomes

Espanya ha de reduir encara més el seu dèficit. Aquesta retallada addicional podria centrar-se més en la despesa que no pas en els ingressos públics. Aquesta ha estat una de les petites pistes que el secretari d'Estat d'Hisenda, Carlos Ocaña, ha donat sobre les mesures que el govern espanyol prepara per disminuir 0,5 punts més el dèficit el 2010 i un punt més el 2011. Les comunitats autònomes seran unes de les més afectades per aquestes retallades.

Actualitzat
Europa va estirar les orelles a Espanya i li va suggerir que reduís encara més el dèficit públic. Segons ha explicat Carlos Ocaña, l'executiu ja està treballant per aconseguir-ho i podria fer-ho per la via de disminuir les despeses en comptes de fer "una gran pujada d'impostos" o un "canvi en l'orientació de la política fiscal".

La retallada de les despeses afectarà comunitats autònomes i ajuntaments. De fet, segons ha explicat el secretari d'Estat d'Hisenda, el Consell de Política Fiscal i Financera està estudiant els marges de retallada que hi ha en les polítiques de sanitat, educació així com a altres serveis que donen les comunitats autònomes i que poden donar lloc a noves mesures de caràcter normatiu i de gestió. "Espanya entrarà a la Generalitat". Les mesures d'ajust estan "essencialment decidides" i algunes ja s'aprovaran en el Consell de Ministres de divendres que ve, en què també s'aprovarà el sostre de la despesa pel 2011, segons ha avançat Ocaña.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut