Londres

Clegg negocia amb Cameron però també ho fa d'amagat amb Brown

El Partit Conservador i el liberaldemòcrata estudien els progressos que es van aconseguir en les reunions d'ahir al vespre i d'aquest matí en relació amb les comissions negociadores. Unes negociacions que, segons els "tories", van per bon camí. Tot i l'optimisme dels conservadors, sembla que totes les opcions continuen obertes, especialment després de saber-se que, a més de l'entrevista entre David Cameron i Nick Clegg, el líder liberaldemòcrata es va veure també amb el primer ministre, Gordon Brown.

Actualitzat
La segona reunió dels equips de negociació ha conclòs aquest matí amb "progressos", segons totes dues parts, però encara no hi ha un acord definitiu, quatre dies després d'unes eleccions que, per primera vegada en 36 anys, deixen un Parlament sense majories absolutes. Però, segons ha transcendit, els liberaldemòcrates estan jugant a dues bandes. Aquest mateix cap de setmana, es van reunir amb una delegació laborista per intentar fer un front comú.

Entre els participants a la reunió, hi figuraria el primer secretari d'Estat, Peter Mandelson, un dels principals suports de Gordon Brown; el titular d'Infància, Ed Balls; el responsable de Canvi Climàtic, Ed Miliband, que va redactar el programa electoral i apareix en les travesses per a un possible recanvi en el partit; i el ministre de Transports, Lord Adonis. Les converses, però, haurien estat informals, ja que, de moment, les negociacions oficials de la tercera força estan establertes amb els conservadors. Tot i això, Clegg ja s'ha reunit dues vegades amb Brown, una vegada menys que amb Cameron.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut