Salgado parla amb Didier Reynders i Olli Rehn abans de la reunió. (Foto: Reuters)
Salgado parla amb el seu homòleg belga i el comissari europeu d'Afers Econòmics abans de la reunió. (Foto: Reuters)
Brussel·les

Espanya es compromet davant Brussel·les a augmentar els esforços per reduir el dèficit públic

El Ministeri d'Economia espanyol continua centrat a fer passar el dèficit per l'adreçador. El govern de l'Estat vol donar mostres d'una economia solvent i una de les obsessions és aconseguir rebaixar la despesa pública. Pel 2010, l'executiu volia una rebaixa del 0,5% del PIB. Ara, la vicepresidenta segona del govern, Elena Salgado, ha anunciat una retallada encara més gran, de mig punt més per aquest any i d'un punt sencer pel 2011. El Ministeri d'Economia calcula que s'estalviarà un total de 15.000 milions. La ministra ho ha fet públic durant la reunió de l'Ecofin, que busca tornar l'estabilitat a l'euro.

Actualitzat
Espanya comença a moure fitxa per complir el compromís adoptat divendres pels líders europeus de millorar la disciplina pressupostària dels estats. El govern espanyol ha anunciat aquest diumenge a la reunió extraordinària dels ministres d'Economia de la Unió que s'ha fet a Brussel·les que vol reduir el dèficit públic encara més del que havia previst.

El govern preveia una despesa del 9,8% el 2010 i del 8,8% el 2011. Amb les noves retallades, el dèficit s'hauria de situar en el 9,3% aquest any, mig punt menys del previst, i en el 7,3% el vinent. La UE va donar a Espanya de termini fins al 2013 per situar el dèficit per sota del 3% que marca el Pacte d'Estabilitat i Creixement de la Unió.

La rebaixa de mig punt aquest any es traduirà, segons els càlculs de l'executiu, en una retallada addicional de 5.000 milions d'euros. El 2011 la rebaixa serà encara més gran, al voltant de 10.000 milions.
Anar al contingut