Londres

L'agència de qualificació creditícia Moody's alerta del risc de contagi de la crisi grega a entitats de Portugal, Espanya, Itàlia, Irlanda i el Regne Unit

L'agència de qualificació creditícia Moody's adverteix del perill que la rebaixa de la qualificació de risc dels bancs grecs s'encomani a entitats financeres d'Espanya i d'altres països europeus: Portugal, Itàlia, Irlanda i el Regne Unit. L'avís s'inclou en un comentari difós aquest dijous amb el títol "Risc de contagi sobirà. Primera part: avaluació de l'impacte en els sistemes bancaris del sud d'Europa, Irlanda i el Regne Unit".

Actualitzat
Moody's assenyala que aquests països afronten situacions i perills diferents però avisa que "el risc de contagi podria diluir aquestes diferències i plantejar amenaces comunes i molt reals per a tots ells".

En el cas d'Espanya, segons aquesta agència de qualificació creditícia, el contagi podria venir pel debilitament que va suposar per al sistema financer l'excessiva concessió de crèdits amb el boom immobiliari. Aquest, segons Moody's és també el principal risc d'Irlanda i, en menor mesura, del Regne Unit.
Anar al contingut