Gent de diverses procedències en un parc de Vic (Foto: ACN)
Gent de diverses procedències en un parc de Vic (Foto: ACN)
Vic

Vic només denunciarà els immigrants amb il·legalitats relacionades amb el padró

L'Ajuntament de Vic ha matisat la intenció de denunciar tots els immigrants sense papers que es vulguin empadronar a la ciutat. L'equip de govern, format per CiU, el PSC i ERC, ha decidit que només delatarà els que tinguin causes pendents o delictes vinculats amb el procés d'empadronament, com ara falsificació o suplantació documental. La decisió suposa fer marxa enrere en relació amb el que va anunciar l'alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal, però ha permès refredar la tensió amb els socis de govern socialistes i republicans.

Actualitzat
L'Ajuntament de Vic ha precisat que comunicarà al govern espanyol els casos en què es detectin irregularitats com ara falsificacions de documents. En canvi, ha descartat denunciar de manera sistemàtica tots els estrangers sense papers, com defensava fins ara l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, apel·lant a una resposta de la comissària europea d'Interior, cosa que va provocar una certa tensió amb els socis de govern de CiU, que en el ple d'aquest dimecres han refermat l'aliança i que comparteixen la mateixa visió sobre la integració de les persones estrangeres. 

El regidor d'Acció Social, el republicà Joan López, ha destacat que l'objectiu del consistori és actuar "amb protecció" respecte a la societat d'acollida però que "una altra cosa és la situació irregular, diguem-li denúncia o comunicació, i aquí no entraríem en una qüestió sistemàtica". 

Els grups de l'oposició han exigit que es matisés quan es presentaria denúncia. El president de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, ha considerat "un engany" la decisió final. 
Anar al contingut