Aspecte del web de José María Aznar
Aspecte del web de José María Aznar
janquim

Aznar exposa milers de discursos i textos en un web personal

L'expresident del govern José María Aznar exposa a internet un arxiu voluminós amb els seus discursos i les intervencions que va fer durant el seu mandat (1996-2004) i també després, mitjançant un web que és d'una potència extraordinària.

Actualitzat
L'element més destacat d'aquest nou lloc a internet és sens dubte l'arxiu dels materials escrits, que inclou discursos oficials, intervencions al Congrés dels Diputats, articles publicats als mitjans de comunicació i altres declaracions. L'arxiu permet cerques temàtiques i per dates, tot i que els textos previs a l'any 1996 hi són de manera selectiva.

Passat selectiu

No ha estat possible trobar-hi, per exemple, els famosos articles que Aznar va escriure l'any 1979 a "La nueva Rioja". És una col·lecció de textos que va merèixer reprovacions, per exemple de l'expresident Jordi Pujol, per les seves afirmacions crítiques quan es retiraven honors al dictador Francisco Franco i pel seu rebuig a l'Estat de les autonomies. Aquests textos han perseguit Aznar durant força temps i els seus adversaris han procurat de citar-los sempre que n'han tingut l'ocasió. El nou web, tot i la dimensió de l'arxiu, que inclou centenars de referències, sembla que els ha volgut oblidar per sempre. Per això, les més de set mil referències tenen inici l'any 1982.

A més, el nou web d'Aznar serveix de promoció als llibres que ha publicat, recull els retalls de premsa sobre la seva persona i dóna accés als canals multimèdia on hi ha vídeos i imatges d'actes en què Aznar ha participat, fins superar el miler.

Enllaç discret amb el PP


El web, que està escrit en castellà i en anglès, compta amb el suport de la FAES, la fundació que ell mateix presideix, i també enllaça amb el Partit Popular, una organització política que hi ocupa un espai molt discret, a peu de pàgina. Els colors del web són el blau i el blanc, com succeeix al web del PP, que també té un disseny clar i assequible.

Sense xarxes socials ni participació dels usuaris

Ara bé, la diferència més notable és que el web del Partit Popular ha fet una aposta per les xarxes socials i la participació dels usuaris, mentre que el web d'Aznar no permet cap mena de reacció als seus visitants. Fins i tot el canal de Youtube ha eliminat l'opció del comentari. Les xarxes Facebook i Twitter hi són inexistents i l'única manera de contactar amb l'autor és a través d'un correu electrònic.

Defensor de les llibertats

En el text de presentació, Aznar es defineix com un defensor de les llibertats i assegura que el seu objectiu amb aquesta presència a internet és contribuir a estendre aquestes idees de la millor manera possible.

Aquesta tarda, el web era difícil de veure a causa de la lentitud, que podria haver estat provocada per una allau de visites o, també, per un disseny defectuós, incompatible amb l'enorme volum de dades que allotja.

Anar al contingut