Brussel·les

Zapatero qualifica d'"absoluta bogeria" el rumor que ha equiparat la situació d'Espanya amb la de Grècia

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha considerat una "absoluta bogeria" el rumor sobre la caiguda de les finances espanyoles, una idea que ha enfonsat el principal índex borsari de l'Estat, l'Ibex 35. Zapatero ha qualificat de "despropòsit descomunal" que s'hagi difós que Espanya necessitarà una ajuda de 280.000 milions d'euros de la Unió Europea i que, com Grècia, dependria de l'ajuda comunitària per reflotar les finances. El rumor s'ha unit al que ha apuntat a una nova rebaixa de la qualificació del deute de l'Estat, que la mateixa agència implicada ha desmentit. En una roda de premsa a Brussel·les, Zapatero ha afirmat que les finances espanyoles gaudeixen d'una "solvència forta".

Actualitzat
El president espanyol ha demanat que no es faci cas de les especulacions, sinó que es vagi "a les dades i els fets" i ha remarcat que, en el cas d'Espanya, aquestes dades confirmen una "solvència forta".

"No dono crèdit a aquest rumor", ha afirmat Zapatero a la roda de premsa a Brussel·les, en què ha considerat "un fet molt greu" que un rumor "d'aquesta naturalesa" pugui enfonsar la borsa. "No podem estar tot el dia fent cas de les especulacions", ha afegit el dirigent espanyol, que ha conclòs que "és senzillament intolerable" difondre especulacions.

El parquet espanyol ha trontollat per la suma de dos rumors. El primer ha apuntat que Espanya necessitarà una ajuda de 280.000 milions d'euros de la Unió Europea, que ja ha compromès 110.000 milions per a Grècia.

I el segon apuntava que l'agència de qualificació de crèdits Fitch rebaixaria la "nota" que posa al deute espanyol, és a dir, que faria com Standard's & Poor's i consideraria més difícil la situació econòmica de l'Estat. La mateixa agència s'ha encarregat de desmentir-ho, però això no ha impedit que els inversors s'hagin llançat a les vendes i la borsa espanyola hagi cedit més del 5%.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut