Nova York

El detingut per l'atemptat fallit a Times Square, acusat d'intent de matar

El detingut, acusat d'estar relacionat amb l'atemptat fallit de dissabte a Times Square, al centre de Nova York, ha afirmat que va ser ell tot sol qui va comprar el camió i els artefactes explosius, els va col·locar al vehicle i el va deixar al lloc dels fets. Els EUA han presentat cinc càrrecs contra Faisal Shahzad, nord-americà d'origen pakistanès, que ha afirmat que va actuar sol. L'home ha negat qualsevol altre tipus de relació amb els talibans pakistanesos o amb qualsevol altre grup radical del país, segons han explicat fonts pròximes a la investigació. Faisal Shahzad, resident a l'estat de Connecticut, va ser detingut a l'aeroport John Fitzgerald Kennedy de Nova York quan intentava fugir a Dubai.

Actualitzat
"Ha admès haver comprat el camió, haver-hi posat els artefactes explosius al camió, i haver-lo deixat a l'escenari dels fets". Així ho ha dit una font pròxima a la investigació sobre la declaració que ha fet el detingut sospitós d'haver comès l'atemptat fallit al centre de Nova York, a Times Square.

"Ha assegurat que va actuar sol, ha admès tots els càrrecs dels quals se l'acusa", ha continuat la font, que ha parlat sota la condició de continuar en l'anonimat.

Això, després que la policia nord-americana ha detingut Faisal Shahzad, de 30 anys, ciutadà nord-americà d'origen pakistanès, a l'aeroport John Fitzgerald Kennedy de Nova York quan intentava fugir a Dubai. Ha estat la primera persona relacionada amb l'atemptat fallit de dissabte al centre de Nova York. L'objectiu de l'atac terrorista era matar nord-americans, segons ha informat el fiscal general, Eric Holder.

Al detingut se l'acusa de conduir el vehicle carregat d'explosius fins a Times Square, una acció reivindicada pels talibans pakistanesos.

En les últimes hores, els investigadors han revelat que podria haver-hi més d'un implicat i que l'acció podria tenir ramificacions internacionals. La policia ha estudiat un vídeo d'una cafeteria on es veu un home amb actitud sospitosa a prop del cotxe bomba i abandonant el lloc dels fets.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut