Nova York

Els EUA analitzen un vídeo que mostra un sospitós de l'atemptat fallit que es treu la camisa a Times Square

La investigació policial i l'alcalde de Nova York, Michael Bloomberg, descarten que l'atemptat frustrat de dissabte a Times Square tingui vinculacions amb talibans pakistanesos, que n'han reivindicat l'acció. A l'espera d'alguna pista que condueixi cap als responsables, les autoritats no descarten cap hipòtesi i envien un missatge de fermesa i confiança a la població. Entre altres hipòtesis, la policia investiga una possible vinculació del cotxe bomba amb un episodi de "South Park". Després d'unes imatges de caracterització de Mahoma, els responsables de la sèrie havien rebut amenaces. L'intent d'atemptat s'ha produït precisament molt a prop de l'edifici Viacom, l'empresa propietària de Comedy Central, el canal que emet "South Park".

Actualitzat
L'atemptat fallit de dissabte a Nova York compleix l'amenaça formulada pels talibans pakistanesos contra les grans ciutats nord-americanes. Ho ha revelat un centre de control de webs islamistes, que adverteix que el vídeo és del líder dels extremistes i es va penjar fa un mes.

En les últimes hores també s'ha sabut que els talibans s'han atribuït l'atac frustrat a Times Square. En canvi, ni les autoritats ni la investigació no van per aquí. El comissionat de la policia de Nova York, Ray Kelly, diu que els talibans tenen un llarg historial de reivindicacions d'atemptats que després han resultat falses, com la del metro de Barcelona.

Els talibans afirmen que l'acció és la resposta a la mort de dos líders d'Al-Qaeda a l'Iraq i als atacs amb avions no tripulats al Pakistan.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut