Barcelona

70 sales exhibeixen un anunci contra la futura llei catalana de cinema

Un total de 517 pantalles de cinema pertanyents a 70 sales de Catalunya projectaran a partir d'ara un anunci del Gremi d'Exhibidors que explicarà als espectadors el seu posicionament en contra del projecte de llei de cinema de Catalunya. L'anunci, de 22 segons, porta per lema "Pel futur del cinema" i es veurà després dels tràilers previs a cada sessió. Pretén mostrar les conseqüències que tindria l'aplicació de la llei de cinema si s'aprova tal com està redactada actualment. Segons els càlculs del gremi, el veuran 1,9 milions d'espectadors al mes.

Actualitzat
Pel president del gremi, Camilo Tarrazón, és important que l'espectador tingui "tota la informació" abans de posicionar-se a favor o en contra de la futura llei. "És una qüestió que l'afecta directament, no tan sols pel que fa a l'idioma, sinó també a la quantitat i qualitat de títols que podrà veure, i això el consumidor de cinema ho ha de saber", segons recull un comunicat.

Per fer l'anunci el gremi ha rebut la col·laboració de les empreses de doblatge, i al final de l'espot remet l'espectador al web pelfuturdelcinema.com, on s'amplia la informació i s'expliquen, per exemple, iniciatives com la Xarxa de Cinemes en Català -"l'única solució viable i de consens", segons els exhibidors-, que fins ara ha estat rebutjada per la Conselleria de Cultura.
Anar al contingut