Barcelona

L'acord entre PSC i CiU per fer un front comú a Madrid està en suspens a l'espera de la firma d'ERC i CiU

L'acord entre el PSC i CiU per fer un front comú a Madrid en defensa de l'Estatut i per propiciar una renovació del Constitucional està en suspens a l'espera que Esquerra i els convergents el firmin. La resolució no està signada perquè ERC, tot i que hi dóna suport, no el vol rubricar-lo perquè va dir "no" a l'actual Estatut. Davant d'això, CiU també es nega firmar-lo fins que, segons ells, José Montilla faci quadrar als republicans. En la roda de premsa posterior al Consell de Govern, el president els ha demanat que el signin.

Actualitzat
El líder de Convergència i Unió, Artur Mas, considera impresentable que Esquerra Republicana voti demà la resolució al Parlament sense haver-la signat abans. Mas adverteix que l'actitud dels republicans fa perillar l'acord. Mas els acusa de despenjar-se de la resolució per tacticisme i demana al president José Montilla que els sumi a l'acord.

La formació de Joan Puigcercós justifica la seva estratègia argumentant que la via de l'Estatut ha quedat superada. Des d'Esquerra Joan Ridao es justifica argumentant que la resolució del Parlament només és una manera de fer temps fins que arribi la sentència. La votaran, diu, per responsabilitat precisament, però sense deixar passar l'oportunitat de deixar clar que consideren superada la via estatutaria.

Montilla els demana que firmin

Davant de la posició que ha adoptat ERC i, després, CiU, el president José Motilla ha apel·lat a "l'altura de mires" de les dues formacions perquè firmin l'acord i evitar així que fracassi la resolució.

En la roda de premsa poster al consell de govern, Montilla ha demanat a ERC i CiU que "anteposin els interessos de país" als electorals i donin suport al Parlament una resolució majoritària per reclamar la renovació del Consitucional.

Sigui com sigui, la votació al Parlament serà aquest dimecres, i caldrà veure si finalment CiU accepta l'acord malgrat tot.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut