Puigcerdà

Catalunya i França firmen el conveni per obrir l'hospital transfronterer de la Cerdanya

La Generalitat i el govern francès han firmat el conveni per l'obertura de l'hospital transfronterer de la Cerdanya, el primer d'aquestes característiques a la Unió Europea. En un acte a Puigcerdà, els dos governs, i també l'espanyol, han destacat l'exemple de cooperació que suposa aquest centre. L'hospital, que està en obres i que té com a data d'obertura el 2012, donarà servei a 30.000 ciutadans de l'Alta Cerdanya i la Baixa Cerdanya i de la comarca del Capcir.

Actualitzat
El president de la Generalitat, José Montilla, ha destacat que l'hospital és un "exemple visible i avaluable" de la col·laboració transfronterera fruit, segons ell, del sentit comú, mentre que la consellera de Salut, Marina Geli, ha explicat que el centre serà "trilingüe" i crearà una "cultura sanitària diferent a Europa".

També han assisit a l'acte la ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, que ha delegat la firma en la Generalitat, i la seva homòlega francesa, Roselyne Bachelot.

L'hospital té un pressupost de 38,5 milions d'euros, dels quals 18,5 els ha aportat la UE. Dels 20 restants, el 60% els paga Catalunya i el 40% el govern francès.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut