París

França i Alemanya adverteixen que no donaran un xec en blanc a Grècia per sortir de la crisi

França i Alemanya no estan disposades a deixar, així com així, la seva part dels 30.000 milions d'euros que Grècia ha demanat per sortir de la crisi. El govern francès ha advertit que l'ajuda no s'entregarà de manera immediata i que si Grècia es declara en suspensió de pagaments aturarà el préstec. França se suma així a les reticències d'Alemanya, que ha demanat al govern grec més austeritat si vol rebre les ajudes.

Actualitzat
La ministra d'Economia francesa, Christine Lagarde, ha advertit que no pensen pagar tots els diners de manera immediata i que si el govern grec es declara en suspensió de pagaments aturarà el préstec.

França s'ha afegit a les reticències expressades pel govern alemany, que és qui ha d'assumir una factura més gran pel rescat de Grècia, i que demana a Atenes més austeritat si vol rebre l'ajuda.

El Bundesbank qüestiona les ajudes

En una entrevista que publica aquest dilluns el diari alemany "Frankfurter Allgemeine Zeitung", el president del Bundesbank, Axel Weber, membre del consell de govern del Banc Central Europeu, ha qüestionat les ajudes del Fons Monetari Internacional previstes per a Grècia.

Weber ha dit que els crèdits per finançar deutes públics amb la pròpia moneda "és, com a mínim, una interpretació molt àmplia de les normes de l'FMI". 

L'ajuda arribarà a temps?

El director gerent del Fons Monetari Internacional, Dominique Strauss-Kahn, ha volgut llançar un missatge de calma i s'ha mostrat convençut que Atenes rebrà l'ajuda a temps per afrontar les seves obligacions financeres. Grècia ha de pagar 8.500 milions d'euros en concepte d'interessos pel seu deute el 19 de maig. Per això necessita diners amb urgència.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut