Barcelona

El pare de l'home esquizofrènic mort per un mosso d'esquadra diu que "no es pot tractar un malalt a trets"

A l'Audiència de Barcelona ha començat el judici contra un mosso d'esquadra per la mort a trets d'un malalt mental a Malgrat de Mar, al Maresme, el 2007. La fiscalia en demana la lliure absolució perquè assegura que l'agent ho va fer en legítima defensa. En canvi, la família de la víctima creu que el mosso podria haver actuat d'una altra manera. A les portes de l'Audiència, el pare de la víctima, Juan Aroca Muñoz, ha dit que "no es pot tractar un malalt a trets". L'acusació demana fins a 12 anys de presó i una indemnització de més d'un milió d'euros.

Actualitzat
El cas es remunta a l'any 2007, quan la família de la víctima va reclamar l'ajuda dels agents per poder-lo ingressar en un psiquiàtric, per la seva actitud agressiva. Quan els Mossos van arribar a la casa, a Malgrat de Mar, i el servei mèdic intentava sedar-lo, l'home, de 33 anys, va aconseguir escapar-se.

Després d'una intensa recerca, els agents van comprovar que havia tornat a casa i que tenia una actitud molt agressiva. Llavors, la víctima va sortir amb un pic i va començar a perseguir la policia autonòmica i el personal sanitari.

Un dels Mossos es va trobar atrapat i va ser llavors quan es va girar i va disparar diversos trets, que van provocar la mort del malalt mental. El seu pare també va quedar greument ferit i va haver de ser intervingut quirúrgicament.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut