Londres

El Ministeri d'Exteriors britànic es disculpa per un document que suggeria al Papa oficiar una boda gai

Llançar una marca de preservatius, oficiar una boda gai o inaugurar un centre avortista són tres dels suggeriments per a la visita del Papa al Regne Unit el setembre del 2010. Tots apareixen en una llista del Ministeri d'Afers Exteriors britànic. El document, que havia d'aportar idees serioses per organitzar la visita, s'ha filtrat als mitjans i ha causat molt rebombori al país. El ministeri ha hagut de demanar disculpes al Vaticà. Assegura que les idees que aporta el document són infantils, boges i insultats, i que no han arribat a cap dirigent del ministeri.

Actualitzat
Els funcionaris del Ministeri d'Exteriors britànic tenen una visió molt personal de com ha de ser una visita del Papa. Si més no, així es desprèn de les seves propostes en una pluja d'idees suposadament serioses per organitzar l'arribada de Benet XVI al setembre.

En comptes de reunions amb bisbes, benediccions i trobades amb fidels, els funcionaris proposen que el Papa presenti una línia de condons, s'entrevisti amb el jugador del Manchester Wayney Rooney i faci un duet amb la reina Isabel II.

Evidentment, tot plegat són propostes de broma però que figuren en els documents interns del Foreign Office. La llista ha arribat a mans del diari "The Sunday Telegraph", que ho ha esbombat a la seva portada.

Segons sembla, el document el va elaborar un equip de funcionaris que preparen el viatge de Benet XVI a Birmingham i a Escòcia. El text es va començar a omplir de bromes i va començar a circular entre els funcionaris i els alts càrrecs. Els suggeriments tenen a veure amb temes candents per a l'Església o amb els seu missatge. Es parla de l'avortament, dels abusos sexuals i dels mètodes anticonceptius.

Arran de la filtració a la premsa, el ministeri ha hagut de demanar perdó públicament i ha rellevat la persona encarregada de redactar el text. El govern britànic assegura que els papers mai no van arribar a mans de cap ministre. Diu que les idees que aporta el document són infantils, boges i insultats, i demana disculpes al Vaticà

El Ministre d'Afers Exteriors, David Miliband, assegura que ha quedat "horroritzat" en conèixer els fets i l'ambaixador del Regne Unit al Vaticà, Francis Campbell, s'ha reunit amb representants de la Santa Seu per explicar-los el sentiment del govern de Londres.

El Papa, que serà en territori britànic entre el 16 i el 19 de setembre, visitarà algunes ciutats del país i espera beatificar el cardenal John Newman. Aquesta serà la primera visita d'un pontífex al Regne Unit des de la que va fer Joan Pau II el 1982.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut