Vista aèria del nou edifici cultural (Foto: Ajuntament Vic)
El nou edifici té una superfície de més de 10.000 metres quadrats. (Foto: Ajuntament Vic)
Vic

Vic inaugura un complex cultural que aplega teatre, auditori i una escola de música

Vic compta amb un nou complex cultural. Es tracta de l'Atlàntida-Centre d'Arts Escèniques d'Osona, de l'arquitecte Josep Llinàs. L'alcalde de la ciutat, Josep M. Vila d'Abadal, i el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, van inaugurar aquest divendres l'espai, que compta amb un teatre, un auditori i una escola de música i conservatori. Tot plegat, ha costat gairebé 35 milions d'euros. L'Orquestra de Cambra de Vic, acompanyada per diferents cors, va fer el concert inaugural i va interpretar "El cant del lloc", una peça composta per a l'ocasió.

Actualitzat
Amb música de Josep Baucells, text del poeta Lluís Solà, veu de l'actor Santi Ricart i sota la batuta de Jordi Mora, l'Orquestra de Cambra de l'Atlàntida de Vic i els membres de la Coral Canigó, l'Orfeó Vigatà, la Coral Regina i el Cor de Noies del Conservatori de Vic, en total més de 200 artistes, van ser els primers a estrenar el nou complex cultural.

La ciutat feia 8 anys que es va quedar òrfena de teatre. L'antiga Atlàntida va tancar portes el 2002 després que s'hi detectés aluminosi. En aquell moment es va veure l'oportunitat de crear un nou espai que esdevingués un referent cultural, no només per a Vic i la comarca d'Osona, sinó també a nivell català. I la nova Atlàntida va emergir, en forma d'espiral i sota un joc de cobertes de zenc que fan del nou edifici una obra singular i emblemàtica. De portes endins, els assistents van valorar molt positivament l'acústica del nou teatre.

L'Atlàntida ha programat 10 dies d'espectacles per celebrar la inauguració. Entre els quals, les obres de teatre "Un marit ideal" i "Non Solum"; l'actuació de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya o un espectacle que sota el nom d'"El Nou Pop" ofereix documentals sobre el nou panorama musical català i un qu+adruple concert amb Els Amics de les Arts, Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien, El Petit de Cal Eril i Maria Coma.


Anar al contingut