Barcelona

Unes 22.000 persones visiten les obres de rehabilitació de l'Hospital de Sant Pau

El recinte modernista de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona ha atret unes 22.000 persones al llarg del cap de setmana. Els visitants han pogut veure els resultats de les primeres obres de rehabilitació que s'hi estan fent des de fa nou mesos. Amb aquestes millores s'han recuperat els elements més representatius del recinte i se n'han eliminat els que no eren originals. Està previst que les obres s'allarguin fins a finals del 2012, tot i que a partir del 28 d'abril s'hi començaran a organitzar visites guiades concertades.

Actualitzat
Les primeres jornades de portes obertes al recinte històric de Sant Pau han estat acompanyades d'una festa popular amb exposicions vinculades a Gaudí i el modernisme, tallers i actuacions infantils.

Les visites han tingut lloc des de les onze del matí fins a dos quarts de set de la tarda i han mostrat alguns dels pavellons rehabilitats en les obres que van començar fa nou mesos. El procés de restauració del conjunt històric de Domènech i Montaner va començar el juliol de l'any passat, quan els serveis mèdics es van traslladar al Nou Hospital de Sant Pau. Des de llavors s'ha restaurat la façana de l'ala oest del pavelló de l'administració i la cúpula de la Mercè, i s'ha fet la remodelació integral de Santa Apol·lònia.

A partir de dilluns s'inicia un programa de visites guiades per tot el recinte modernista on també es podran veure les exposicions i els pavellons que s'han obert durant el cap de setmana.

Amb 13 hectàrees, el recinte històric de Domènech i Montaner és el conjunt modernista més gran d'Europa, i l'any 1997 va ser declarat patrimoni mundial. En finalitzar les obres es convertirà en un nou centre de capitalitat mediterrània, que acollirà diverses institucions internacionals que treballen en aquest àmbit, com ara la Universitat de Nacions Unides.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut