Barcelona

Sergi López, Carme Balcells i Javier Cercas, guardonats amb el Premi Internacional Terenci Moix

La cinquena edició del Premi Internacional Terenci Moix de Literatura, Cinematografia i Arts Escèniques ha guardonat l'agent literària Carme Balcells, l'escriptor Javier Cercas i l'actor Sergi López. A l'acte d'entrega, celebrat divendres a la tarda al Gran Teatre del Liceu, hi han assistit el president de la Generalitat, José Montilla, i l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu. La gala ha estat presentada per l'actriu Rosa Novell i l'escriptor Boris Izaguirre.

Actualitzat
L'agent literària Carme Balcells, que al llarg de la seva carrera ha representat escriptors com Camilo José Cela, Gabriel García Márquez i Vicente Aleixandre, entre d'altres, ha estat guardonada amb el premi especial del jurat.

L'escriptor Javier Cercas ha estat reconegut amb l'autor de l'assaig de l'any
i Jorge Semprún ha estat premiat per la seva trajectòria literària, tot i que no ha pogut assistir a la cerimònia.

D'altra banda, en l'àmbit cinematogràfic, Tomas Alfredson ha estat premiat per la millor pel·lícula de l'any per "Déjame entrar", mentre que el director grec Costa-Gavras ha recollit el guardó honorífic per la seva carrera.

L'actor català Sergi López ha rebut el premi de les Arts Escèniques pel monòleg teatral "Non solum", i la cantautora mallorquina Maria del Mar Bonet ha rebut el guardó per la seva trajectòria professional.
Anar al contingut