Política 2.0: Un Google Maps amb la feina del govern

"Política 2.0" és un espai setmanal del "Polièdric" de Catalunya Informació on analitzem l'ús que es fa de les eines 2.0 en aquest camp.

Enllaç a altres textos de l'autor

Marc Vidal

Cap de la secció de Política de Catalunya Ràdio

@marc_vi
Actualitzat
El govern ha posat en marxa el portal "Construïm Catalunya", que situa sobre Google Maps les actuacions que ha fet des del 2006, amb la voluntat que siguin els mateixos ciutadans els qui facin balanç d'aquests quatre anys ara que vénen les eleccions.

"La inversió és la principal acció d'un govern, allò que roman en el temps, que serveix la ciutadania i li fa una vida més fàcil", explica Josep Martí, director general de Coordinació Interdepartamental, "i hem volgut plasmar-ho en una eina el més senzilla possible amb la voluntat de ser exhaustius, que en una administració tan gran com la Generalitat no és fàcil".

Són 5.000 actuacions les que es recullen en aquest portal que, a més de situar-les sobre un mapa, permet fer recerques per temes o per territori. Cada una de les actuacions té una fitxa que recull algunes dades bàsiques, com els terminis i el tipus d'actuació, però ni el preu ni l'empresa adjudicatària.

"Construïm Catalunya" no vol ser una resposta al dèficit de comunicació amb la ciutadania de què sovint s'acusa el govern tripartit. "Aquest portal respon a la lògica, no de la insuficient explicació de l'obra de govern", diu el conseller Joaquim Nadal, "sinó de la voluntat de donar màxima transparència i informació i accés universal a la informació que genera el govern".

La gran innovació d'aquest portal és que totes aquestes actuacions estan situades sobre Google Maps. "Moltes de les dades que tenim a gencat.cat les tenim associades amb una adreça, cosa que ens permet situar-les en un mapa virtual", explica Marta Continente, directora general d'Atenció Ciutadana. "Amb aquestes mateixes dades hem posat en marxa el web de Rodalies, la guia de carrers o la guia d'equipaments".

El nou portal "Construïm Catalunya" ha aixecat les crítiques de l'oposició, que el veu massa semblant a la campanya "Construïm Catalunya amb fets" que va llançar el PSC fa uns mesos, i ja l'han denunciat davant la Comissió Assessora sobre la Publicitat Institucional.

Podeu consultar l'anterior Política 2.0 sobre les eleccions britàniques en aquest enllaç.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut