Madrid

Expulsen la Falange de la causa contra Garzón per no esmenar el seu escrit d'acusació

El Tribunal Suprem ha expulsat la Falange Espanyola del cas del processament del jutge Baltasar Garzón per haver intentat investigar el franquisme. El jutge que ha processat Garzón ha retirat l'acusació popular de la Falange per qüestions de forma. Varela ha pres aquesta decisió després que s'ha esgotat el termini que tenia per corregir els errors formals del seu escrit d'acusació sense obtenir resultat. El jutge instructor de la causa oberta contra Garzón havia ordenat també a Manos Limpias eliminar determinats paràgrafs del seu escrit en entendre que incloïen fets aliens al motiu del procediment, però en aquest cas el sindicat d'ultradreta sí que va presentar ahir un escrit corregit.

Actualitzat
Falange Espanyola no podrà acusar Baltasar Garzón. El Tribunal Suprem ha decidit expulsar l'organització d'ultradreta de la causa que s'instrueix contra el magistrat de l'Audiència Nacional perquè no ha modificat el seu escrit d'acusació.

El Suprem considera que la Falange Espanyola no ha atès la petició de l'Alt Tribunal que li va fer aquesta setmana de rectificar del seu escrit d'acusació valoracions ideològiques i comentaris sobre circumstàncies personals de Baltasar Garzón. Així doncs, el jutge del Suprem Luciano Varela, que instrueix el procés contra Garzón per haver investigat els crims de la Guerra Civil i el franquisme, ha apartat de la causa la Falange Espanyola, que és un dels tres querellants en el procés contra el jutge de l'Audiència Nacional.

Aquest divendres el mateix Suprem ha rebutjat les peticions d'associacions de la memòria històrica que havien sol·licitat recusar el magistrat que haurà de decidir el futur de Garzón.
Anar al contingut